25 / 04 / 2024

arsa mafyası

arsa mafyası

1989 yılında İstanbul, arsa mafyası tarafından parsel parsel satılıyormuş. Arsa mafyaları, dilediği Hazine arazisini istediğine satıyormuş. Devletle iç içe olan arsa mafyaları 6 milyon 500 bin metrekarelik alanı kontrol altında tutuyormuş.

1979 yılında İstanbul mafyası Boğaz sırtlarındaki arsaları parselleyip satıyormuş!

1979 yılında İstanbul mafyası, Sarıyer ve Tarabya sırtlarındaki Belediye ve Hazine arsalarını parselleyerek gecekonduculara satıyormuş. Belediye tedbir almaya çalışsa da toplam 5 milyon 700 bin metrekarelik arazi üzerinde binalar yükselmiş.

1996 yılında Polonezköy örnek olacakmış!

1996 yılında arsa mafyasının ve plansızlığın tehdidi altındaki Polonezköy'ün korunması ve kurtulması için yapılan çalışmalarla turizme ağırlık verilerek Polonezköy; Şile, Ağva, Riva gibi birçok yere örnek olacakmış.

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş!

1993 yılında arsa mafyası İstanbul'un ormanlarını yok ediyormuş. Gecekondulaşmanın hızlı olduğu bölgelerde, 1993 yılının ilk beş ayında çıkan 15 yangında, 150 dönüm ormanlık ve fundalık alan kül olmuş.

1989 yılında İsmet İnönü'nün armağanı arsa, ihale mafyasının elinde kalmış!

1989 yılında, İsmet İnönü'nün hizmetlerinden dolayı bir şahsa verdiği 25 dönümlük arsa, varislerin anlaşamaması üzerine ihaleyle satılığa çıkarılmış. Satılığa çıkarılan arazi 100 milyon liraya ihale mafyasının elinde kalmış.

1989 yılında arsa mafyası İstanbul'u parsel parsel satıyormuş!

1989 yılında İstanbul, arsa mafyası tarafından parsel parsel satılıyormuş. Arsa mafyaları, dilediği Hazine arazisini istediğine satıyormuş. Devletle iç içe olan arsa mafyaları 6 milyon 500 bin metrekarelik alanı kontrol altında tutuyormuş.

Kadıköy Belediyesi arsa satacak

İstanbul Kadıköy Belediyesine ait 391 metrekare yüzölçümlü arsa satışa çıkarıldı.

Ankara'da satılık arsa

Ankara İl Özel İdaresi İl Encümeni, Yenimahalle ve Sincan'da bulunan arsa ve harmanyerini satacak

Yatırımcı İskenderun'da arsa arıyor

Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun bölgesinde yatırımcıların arsa bulmakta zorlandıklarını belirterek, sanayici için arsa üretilmesini istedi.

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

arsa mafyası Haberi

arsa mafyası



Arsa mafyası İstanbul'u satıyor


Ercüment İŞLEYEN


   ARSA mafyasının iç yüzünü sergileyebilmek için bir hafta önce arkadaşımız Yalçın Çınar ile birlikte araştırmalara başladım. Pilot olarak seçtiğim Ümraniye, Kartal, Pendik, Küçükçekmece, Beykoz ve Sarıyer'deki gecekondu alanlarında gün boyu dolaşıp yurttaşlarla konuştum, iddiaların gerçekliğini ortaya çıkarmak için çalıştım. Bu arada Ümraniye'de mutlak egemenlik süren Kürt Mehmet adıyla tanınan Muhtar Mehmet Demiral'a ulaştım. 

   Bugüne dek hiçbir gazeteciyle konuşmayan Kürt Mehmet ile dün sabah saat 08'de röportaj yapmak için randevu aldım. Ancak gazetecilikte bazen şans insanın yüzüne kapılarını açılmamak üzere kapayabiliyor. Sabah randevuya tam saatinde gittiğim zaman, Kürt Mehmet'in şüpheli bir trafik...