28 / 03 / 2024

arsa mağdurları eylemi balçova

arsa mağdurları eylemi balçova

Balçova'da tapulu arazilerindeki imar düzenlemesinde düşük emsal verilerek mağdur edildiklerini savunan Arsa Mağdurları" olarak bilinen grup, beyaz önlük giyerek, sorunlarına dikkati çekmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Jet Fadıl mağdurları nasıl kandırıldıklarını anlattı!

"Jet Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz ve akrabalarının, Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mağdurlar siyasileri suçladı...

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.

Esenyurtlu konut mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurtlu konut mağdurları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Tüketiciler Derneği Genel Başkanı’nın da katıldığı eylemde yetkililere seslendi.

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, şantiye alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Nusaybin'deki terör mağdurları konutlarına kavuştu!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör mağdurları için yapılan konutların anahtarı törenle sahiplerine teslim edildi...

Afyonkarahisar'da konut mağdurları isyan etti!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 2015 yılında ödeme yaptıkları inşaat firması tarafından dairelerinin teslim edilmediğini, edilenlerin ise tapularının verilmediğini iddia eden mağdurlar eylem yaptı.

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Konut mağdurları İBB önünde eylem yaptı!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları bugün saat 12:00'de Saraçhane'de toplandı.

Konut mağdurları yarın Saraçhane'de toplanıyor!

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları yarın saat 12:00'de Saraçhane'de toplanıyor.

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Kocaeli’de inşaatına başlanan ancak yapımı tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için proje sahasında bekliyor.

Fikirtepeli dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları seslerini duyurmak için ‘Lekeye çivi çak’ kampanyası başlattı. Arsa ve konut sahibi 65 bin mağdur sorunlarının çözülmesini bekliyor.

arsa mağdurları eylemi balçova Haberi

arsa mağdurları eylemi balçova


Kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen grup, beyaz önlük giyerek, sorunlarına dikkati çekmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.


Balçova'da tapulu arazilerindeki imar düzenlemesinde düşük emsal verilerek mağdur edildiklerini savunan "Balçova Arsa Mağdurları" grubu, Konak Meydanı'nda toplandı. Beyaz önlük ve ellerinde taleplerini içeren pankartlar taşıyan ve "imar kurbanları" olduklarını ileri süren grup, sorunlarına dikkati çekmek istediklerini bildirdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne gelen grup adına açıklama yapan avukat Mustafa Kemal Turan, 2007 yılından bu yana Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) hukuk mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, AİHM'in 3 bin bireysel başvuruyu aynı çatı altında birleştirerek davayı "toplu hak ihlali" kapsamında değerlendireceğini açıkladı.


Turan, Balçova Belediyesi tarafından 1970'li yıllarda imar planı yapılmadan kadastral parsel üzerinden satılan ve bin 898 tapulu arsayla ilgili yapılan imar planında,...