18 / 04 / 2024

Arsa maliyeti konut fiyatlarını etkiler mi

Arsa maliyeti konut fiyatlarını etkiler mi

KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi Altan Elmas, "Çok ciddi şekilde konut üretilmesine rağmen, üretim fazla olduğu zaman fiyat üzerinde bir miktar baskı olması lazım ama arazinin getirdiği dezavantaj, fiyatları sürekli yukarı çıkarıyor." dedi.

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Belediye, 13 arsa, 41 konut ve 15 dükkanı satışa çıkardı! Konutların fiyatı 2 Milyon TL’den başlıyor

Elazığ Belediyesi kentte 41 konut, 15 dükkan ve 13 adet arsa satışı yapacağını ilan etti. İşte satışlara ilişkin merak edilen tüm detaylar...

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

O isimden ucuz arsa sözü! Vatandaşa ucuza arsa satılacak!

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Ekşi, arsa ve konut fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Ekşi, “Ucuz arsa sağlayarak hemşerilerimize ekonomik olanakları ölçüsünde kiralık ve satılık konut sunabiliriz” dedi.

Serenay Sarıkaya, Marmaris'te hem arsa hem yazlık ev arıyor! 10 milyon TL'yi gözden çıkardı!

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, sık sık gayrimenkul yatırımlarıyla gündeme geliyor. Sarıkaya'nın yeni gözde yeri ise Marmaris Selimiye olurken, bu bölgeden de kısa zaman da bir arsa veya konut alacağı belirtildi. İşte detaylar...

Belediye 8 taksitle dört arsa satacak! Konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları kaçırmayın!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan'da yer alan konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları satışa çıkardı.

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Aydın Kuşadası'nda yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar Davutlar, Soğucak ve Türkmen'de yer alıyor.

Kepez Belediyesi 4 konut ve 14 arsa satacak! Antalya'da arsa ve konut arayalar bu tarihe dikkat!

Kepez Belediyesi Antalya'da 4 konut ve 14 arsa satacak. Antalya'da arsa ve konut arayalar bu tarihe dikkat... İşte o ihale ilanı...

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak! Konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın!

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak... Sinop Ayancık'ta yer alan konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın...

Belediye 3 taksitle iki arsa satacak! Konut imarlı arsa arayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa İli Haliliye Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Haliliye'de yer alan konut alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için 3 taksit yapılıyor.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Arsa maliyeti konut fiyatlarını etkiler mi Haberi

Arsa maliyeti konut fiyatlarını etkiler mi

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Üyesi Altan Elmas, "Çok ciddi şekilde konut üretilmesine rağmen, üretim fazla olduğu zaman fiyat üzerinde bir miktar baskı olması lazım ama arazinin getirdiği dezavantaj, fiyatları sürekli yukarı çıkarıyor." dedi.


Elmas, bir program kapsamında geldiği Bursa'da, yaptığı açıklamada, ocak-şubattaki konut satışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10'un üzerinde artış olduğuna dikkati çekti.


Konuttaki ihtiyacın daha çok orta ve altındaki segmentlerde olduğunu belirten Elmas, üretimin büyük bir kısmını bu segmentin karşıladığını aktardı.


Elmas, vatandaşların konuta erişiminin aynı noktada olmadığını ve ihtiyaç ile erişimin üst üste tam örtüşmediğini ifade etti.


Türkiye konut sektörünün en büyük problemlerinden birinin, arsa ve maliyetleri olduğunu vurgulayan Elmas, "Bu şekilde olduğu sürece, özellikle de büyük şehirlerde bu, konut fiyatlarını ister istemez yukarı...