25 / 04 / 2024

Arsa maliyetleri azaltılmalı

Arsa maliyetleri azaltılmalı

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıdan en çok etkilenen sektörlerden birinin de inşaat sektörü olduğunu dile getirdi. 

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

İTÜ 2006 mezunu Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından Marmara depremi ile ilgili paylaşımda bulundu ve İstanbul'un dönüşümüne değindi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Petek kapatmak faturayı azaltır mı? Kombinin az yakması için ne yapılmalıdır?

Kombiler, kış ayına girilmesiyle birlikte fazla yakılmaya başlandı. Bu durumda vatandaşlar, Petek kapatmak faturayı azaltır mı, kombi nasıl az yakar? şeklinde sorular sorulmaktadır. İşte merak edilenler!

Depremin yıkıcı etkileri nasıl azaltılmalı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası depremin yıkıcı etkisini azaltmak için 3 adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.  

İnşaat sektöründe arsa maliyetleri düşürülmeli!

Kovid-19 süreci başladığından beri en çok zorlukla karşılaşan sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. Sıfır konut stokunun erimesi ve yerine yeni konutların yapılamaması inşaat sektörünün yaşadığı zorlukları gösteriyor.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Arsa maliyetleri artıyor, malzeme fiyatları yükselişte!

İnşaat maliyetleri endeksi, Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayı verilerine göre bir önceki yıla göre yaklaşık 2020 Eylül'de yüzde 16,11 oranında arttı. 

Arsa maliyetleri azaltılmalı Haberi

Arsa maliyetleri azaltılmalı

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya,  ekonomik saldırı sonucu döviz kurlarının yükselmesi sebebiyle zorluklar yaşayan müteahhitlerin, bunun sonucunda başta demir ve beton olmak üzere inşaat sektörüyle ilgili 550 kalem ürünün fiyatında yüzde 40’lara varan oranlarda artışla karşılaştığını dile getirdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre müteahhitlerin artan maliyetleri konut fiyatlarına yansıtamadıklarını dile getiren Vurankaya, “Artan maliyetleri şimdiye kadar çok zor şartlar altında sübvanse ettik. Şartlarımızı zorlayarak ilave kampanyalar ve indirimlere gittik. Bu aşamadan sonra maliyetleri konut fiyatlarına yansıtmamız da mümkün değil. Döviz fiyatlarında yaşanan artış vatandaşın alım gücünü de etkiledi. Konut faiz oranlarının da yükseldiği bir ortamda konut fiyatlarında yaşanacak artış sektörü iyice çıkmaza sokacaktır. Konut kredilerinin vatandaşların ödeyebileceği makul seviyelere çekilmesi için müteahhit ve bankalar arasında anlaşmalar...