26 / 04 / 2024

Artvin Borçka ahşap cami

Artvin Borçka ahşap cami

Anadolu'nun karakteristik camilerinden biri olarak ahşap mimariyle inşa edilen Artvin Borçka'daki Camili Köyü camisi yenileniyor.

Milli Emlak o ilde arsa, arazi ve bahçeli ahşap ev satıyor! Yüzde 20 indirim ve 8 taksit fırsatını aman kaçırmayın!

Bursa Karacabey Milli Emlak, Bursa ili, Karacabey ilçesinde yer alan 6 adet arsa ile 3 adet arazi ve 1 adet bahçeli ahşap evi 8 taksit fırsatıyla satıyor. İşte merak edilen detaylar...

Pazarcıkoğlu Ahşap Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pazarcıkoğlu Ahşap Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Pazarcıkcı tarafından kuruldu.

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilen 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Artvin Borçka'da bazı köylerin köprü ihtiyacı TBMM'de!

Artvin'in Borçka ilçesinde bazı köylerin köprü ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Artvin Borçka'da Camili tünel projesinin akıbeti mecliste!

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili tünel projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pamukkale'deki kaçak ahşap yapılar kaldırıldı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'de, Hazine arazisi üzerinde yer alan 15 kaçak ahşap yapı kaldırıldı.

Endora Ahşap Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Endora Ahşap Yapı Ve Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane’de 40 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Metin Çevik tarafından kuruldu. 

Borçka Macahel Camisi restore ediliyor!

Anadolu'nun karakteristik camilerinden biri olarak ahşap mimariyle inşa edilen Artvin Borçka'daki Camili Köyü camisi yenileniyor.

Artvin-Borçka Zipline Tesisi açıldı!

Artvin’de Çoruh Nehri üzerindeki Borçka Barajı gölü üzerine kurulan ve Karadeniz’in tek parçalı en uzun "zipline" tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Artvin Borçka Karşıköy'ün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili Borçka ilçesine bağlı bir köyün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Artvin Borçka Devlet Hastanesi yeniden inşa edilecek!

Artvin Borçka Devlet Hastanesinin, hasta koşullarına ayak uydurmak için Arvin ve ilçelerinde bir bir yeni hastaneler inşa edilirken, İhalesi yapıldığı halde bir türlü başlanamayan Borçka yeni hastane inşaatında müjdeli haberler.

TOKİ Artvin Borçka 50 yataklı hastane inşaatı ihalesi 29 Şubat'ta!

TOKİ Artvin Borçka 50 yataklı devlet hastanesi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 29 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Artvin Borçka ahşap cami Haberi

Artvin Borçka ahşap cami

Anadolu'nun karakteristik camilerinden biri olarak ahşap mimariyle inşa edilen Artvin Borçka'daki Camili Köyü camisi yenileniyor. 1855 yılında çığ felaketi nedeniyle yıkılan tarihi cami, köylülerin evlerinden, samanlıklarından sökerek topladıkları malzemelerle aynı yıl yeniden yapılmıştı. İlk yapım tarihi bilinmeyen cami için Sultan II. Mahmut tarafından bir beratname ile bir imam görevlendirilmişti. Eski adı Macahel Camisi olan tarihi yapının restorasyonuna önümüzdeki ay başlanacak. Karadeniz'e özgü mimarisiyle taş üstüne ahşap olarak inşa edilen tarihi caminin restorasyonu, çantı tekniği diye adlandırılan ahşap örme sistemiyle gerçekleştirilecek. Restorasyonu, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü...