29 / 03 / 2024

artvin Cerattepe maden projesi 2016 son durumu

artvin Cerattepe maden projesi 2016 son durumu

Artvin Belediyesi, 'iyi haber' diyerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Cerattepe'de hukuki süreç bitene kadar maden şirketinin çalışmalarının durdurulduğunu açıkladı.

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Cerattepe ÇED raporu iptal davası reddedildi!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın reddine karar verildi. Çevreciler, madene bölgenin biyolojik değerlerine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Cerattepe ÇED davası görüldü!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu raporu"nun iptali için Rize'de görülen davanın karar duruşmasında, davacı taraf reddi hakim talebinde bulundu.

Cerattepe ÇED davası başladı!

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki bakır ve açık ocak altın işletme projesi için hazırlanan "ÇED olumlu" raporunun iptali için açılan davanın karar duruşması başladı

Artvin Cerattepe ÇED davası bugün görülecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe çevre davasında karar yarın verilecek!

Rize’deki duruşma Cerattepe için dönüm noktası olacak. Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar duruşması yarın Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Artvin'de 129 maden ruhsatı var!

Trabzon’da düzenlenen “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik’ konulu konferansta Artvin Cerrattepe’deki maden projesi öne çıkarken, yapılan konuşmalarda burada çıkartılması planlanan madenin çevreye olumsuz bir etkisinin olmayacağı belirtildi.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Artvin Cerattepe bilirkişi raporu Bakırköy'de protesto edildi!

Artvin Sivil Toplum Kuruluşları, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanarak Cerettepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine ilişkin verilen olumlu bilirkişi raporunu protesto etti.

Artvin Cerattepe bilirkişi raporuna tepki!

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetleri için hazırlanan ve Rize İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporuna, Yeşil Artvin Derneği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

Bilirkişi, Cerattepe ÇED olumlu kararına ilişkin rapor hazırladı!

Artvin Cerattepe’de 7 kişilik bilirkişi, teleferikle maden taşıma hesabını yanlış; toz emisyon senaryosunu eksik buldu. Blirkişi raporunda, bunlara karşın ÇED raporunda yer verilen önlemlerin yeterli olduğu görüşünü bildirdi.

Artvin Cerattepe halkının raporu kesindir!

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde daha önce “Ya Artvin, ya maden” denilerek iptal edilen altın madeni projesi için yeniden hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu bilirkişi heyetinden geçti.

artvin Cerattepe maden projesi 2016 son durumu Haberi

artvin Cerattepe maden projesi 2016 son durumu

Artvin Belediyesi'nin Facebook hesabından 'Başbakanımızdan sevindirici haber' başlığıyla yapılan açıklamada orijinal haliyle şöyle denildi:

"Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan Artvin halkına sevindirici haber. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Maden Şirketinin Artvin Cerattepe 'deki çalışmalarını Hukuki Süreç bitene kadar durdu.

Artvin Heyetiyle yaklaşık 2 saat süren toplantıda Artvin’le İlgili bilgiler Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğluna aktarıldı ve şua nda Çankaya Köşkünde Sayın Bakanlarla toplantı devam ediyor."


Radikal



Haber Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Artvin Belediyesi' nin sosyal paylaşım sitesinden duyuruldu:Yeşil Artvin Derneği Üyelerinin Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede hukuki sürecin tamamlanıncaya kadar maden şirketinin faaliyetlerinin durdurulması yönünde karar alındığını belirtildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar maden şirketinin Cerattepe'de faaliyetlerini durdurması yönünde talimat verdi.  

Vatan




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cerattepe'de maden faaliyetlerine hukuki sürecin tamamlanıncaya...