28 / 03 / 2024

artvin hes projesi

artvin hes projesi

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Artvin'e HES onaylandı!

ARTVİN'İN Arhavi ilçesine bağlı Kamilet Vadisi'nde hidroelektrik santrali ( HES ) yapmak isteyen Balsu Elektrik Üretim şirketi. Haziran 2012 tarihinde ÇED olumlu raporunu aldı.

Artvin HES projesi için eylem yapıldı!

Artvin’in Arhavi ilçesi Cihani Deresi’ne yapılacak hidroelektrik santrali (HES) projesine karşı çıkan Arhavi Doğa Koruma Platformu, İstanbul’da protesto gösterisi yaptı. Platform üyeleri, firmanın Mecidiyeköy’deki binasına kadar yürüdü.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 19 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 19 fiziki gerçekleşme sağlandı.

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı!

5 HES projesinde acele kamulaştırma kararı çıktı. Trabzon, Giresun, Artvin ve Ordu'da yapılacak 5 HES projesi için Bakanlar Kurulu, " yurt savunması " diyerek acele kamulaştırma kararı aldı...

TOKİ Artvin projesi için yeni tarih açıklandı! Yusufeli'ye 106 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin projesi 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

TOKİ Artvin projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 408 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Artvin 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Verilen detaylara göre, tek bir ilçeye tam 408 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ Artvin projesi için tarih belli oldu! 408 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Artvin projesi için tarih belli oldu... 408 yeni konutu sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Artvin 2023 projesi detayları...

7 soruda TOKİ Artvin Sosyal Konut Projesi 2022! Artvin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?    

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, dün heyecanla beklenen yüzyılın projesi için açıklamalarını gerçekleştirdi. Peki, TOKİ 2022 Artvin’de kaç konut inşa edilecek? İşte TOKİ 2022 Artvin Sosyal Konut Projesi detayları...

Artvin Dereiçi'nde evleri yananlar için inşa edilecek konutların projesi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde hayata geçireceği konutların projesi hazırlandı.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

TOKİ Artvin Ardanuç 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Artvin Ardanuç 2019 projesi başvuruları ne zaman başlayacak? TOKİ Artvin Ardanuç 2019 başvuru tarihleri, TOKİ Artvin Ardanuç 2019 detayları belli oldu mu? İşte TOKİ Artvin Ardanuç 2019 projesi 27 soruda tüm detaylarıyla...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

artvin hes projesi Haberi

artvin hes projesi

Artvin’in Arhavi İlçesi merkezinde olması nedeniyle kamuoyunda, 'Çılgın HES' olarak adlandırılan Kavak HES Projesi'nde santralin inşa edildiği alanın bitişiğindeki 3 evin kolonları, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu, bir evin tavanında çökmeler başladı. Evin tavanını demir direk yaslayarak güçlendirmeye çalışan sahipleri, ‘oturulamaz’ raporu verilen evlerinde korku içinde yaşıyor.


Arhavi Belediyesi 4 yıl önce, Kamilet Vadisi'nde tarım alanı olan Cumhuriyet Mahallesi'nin bir bölümünü, 'Konut dışı kentsel çalışma alanı' ilan ederek Kavak HES Projesi'ne onay verdi. İlçe merkezinde oluşu nedeniyle çevre kamuoyunda, 'Çılgın HES' olarak bilinen Kavak HES Projesi için açılan davalarda 'ÇED Olumlu' raporu 2 kez iptal edilen projede yapım çalışmaları, 1’inci ÇED olumlu kararını iptal eden Rize İdare Mahkemesi'nin kararının Danıştay tarafından bozulması üzerine yeniden başlamıştı. 

Cumhuriyet Mahallesi 12 Mart Caddesi üzerindeki...