23 / 04 / 2024

asansör bakımları

asansör bakımları

Kamuoyunda torba kanun olarak adlandırılan yürürlükte, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", asansörlerin yıllık kontrol ve aylık bakımlarına ilişkin önemli yenilikler getirdi.

İzmit Belediyesi’nden asansör uyarısı yapıldı!

İzmit Belediyesi 'nin İmar Müdürlüğü ’nden yapılan açıklamada asansör bakımlarının can ve mal güvenliği açısından zorunluluk oluşturduğu kaydedildi.

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansörlerin yüzde 63'ü geçer not alamadı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ferhat, 2014 yılının ilk 9 ayında 56 bin 311 denetim gerçekleştirildiğini ve her 5 üründen bir tanesi uygunsuz bulunduğunu açıkladı

Asansörler için önemli uyarı: Ayda 1 defa bakım yapın!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) 'Asansör ve İnşaat Vinçlerinde Güvenlik ve Kamusal Denetim' konulu panel düzenlendi. Panele Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(ÇBSB) İş Müfettiş Kurulu İstanbul Grup Başkan Vekili Lütfi Alpsoy katıldı...

Etiketi olmayan asansöre binmeyin!

MAKİNA Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Prof. Dr. Kenan Yakut asansörlerde sarı, yeşil ve kırmızı renkli uyarı etiketleri olduğunu, vatandaşların etiketi olmayan asansöre binmemesi gerektiğini söyledi.

Asansörlerin yüzde 62'si TSE standartlarına uymuyor!

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) son iki yılda yaptığı denetimlerde Türkiye’deki asansör gerçeğini bir kez daha gözler önüne serildi. 30 ilde yapılan asansör denetimlerde yüzde 62 oranında standarda uymayan asansör tespit edildi...

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip!

ASFED Başkanı Atik, "Türk asansör sektörü montaj, belgelendirme hizmetleri, periyodik kontrol hizmetleri, aksam üretimi ve bakım hizmetleri genelinde yaklaşık 500 milyon dolar seviyelerinde bir ciroya sahiptir." dedi.

Hare Asansör, Artvin'de 3 milyon liralık yatırım yapacak!

Hare Asansör, bu yıl makine teçhizat yatırımları kapsamında arsa dahil 3 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.

Aydın Nazilli'de asansör kazası!

Aydın Nazilli'de bir iş yerinin asansör kabininin, bakım sonrası kontrol edilirken düştü. Yaklaşık 2 metre yükseklikten zemine düşen asansör kabinindeki Hasan Basri Karadayı ve İbrahim Özleyen yaralandı.

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

Fi Yapı asansör kazasına bakımsız cıvata sebep oldu!

Makine Mühendisleri Odası'nın İstanbul Esenyurt'ta 3 inşaat işçisinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili incelemesinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre mühürlü binadaki asansörün bağlantı cıvataları bakımsız kaldı. Fren sistemi çalışmayan asansör düştü.

Esenyurt'ta düşen asansörün bakımı yapılmış mıydı?

İstanbul’daki asansör faciasında 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen işçilerden Yasin Bakır’ın ağabeyi Adem Bakır, ‘Asansörün bakımı yoktu. Uyarmıştım. Asansör daha önce de birkaç kez düştü’ diye konuştu.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

ThyssenKrupp Asansör'ün akıllı asansörü Max, arızaları tahmin edecek!

ThyssenKrupp Asansör, asansörlerin internete bağlanarak bakım ve servis ihtiyaçlarını gerçek zamanlı olarak mühendis ve teknisyenlere bildirmelerini sağlayan yeni bir teknoloji geliştirdi.

Asansör Güvenliği Testi nasıl yapılır?

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

asansör bakımları Haberi

asansör bakımları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınan bilgiye göre; yapılan düzenlemeyle, asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi. 


Böylelikle bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen kontrol görevi, yasal altyapıya kavuşturulmuş oldu.


Değişikliklerle yasal altyapısı oluşturulan yıllık periyodik kontrol faaliyetleri, doğrudan belediyelerce gerçekleştirilebileceği gibi yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla da yaptırılabilecek. Ancak belediyelerin ve yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarının, yıllık kontrol işlemlerini yapabilmeleri için kanunla oluşturulması öngörülen komisyon kararı doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak şartları taşımaları gerekecek. Yapılan kontroller sonucunda, belediye ve il özel idareleri, güvenli olmayan asansörleri hizmet dışı bırakabilecek.


Veri tabanı uygulamasıyla, belediyelerin sorumluluğunda yetkilendirilmiş muayene kuruluşlarıyla yürütülecek yıllık periyodik kontrol faaliyetlerine ilişkin tüm bilgiler kayıt altına alınacak.


Geliştirilen takip uygulamasıyla, kontrolleri...