26 / 04 / 2024

asansör denetimi

asansör denetimi

Türkiye’de son 10 yıl içerisinde asansör kazaları sonucunda 152 kişi yaşamını yitirdi. Peki kazalar neden oluyor. Birçok konut ve iş yerinde hangi tip asansörler kullanılıyor? Bu asansörler denetleniyor mu? İşte tüm merak edilenler...

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Güvensiz asansörlere 1.9 milyon lira ceza!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörlere yönelik denetimlerinde 2019'un ilk yarısında uygunsuz bulunan 928 asansör için 1 milyon 885 bin 136 lira para cezası uyguladı.

Asansörlere sıkı takip!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, can güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ürünlerden asansörlere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı...

606 asansöre 4.7 milyon para cezası uygulandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 606 uygunsuz asansör için 4 milyon 736 bin 653 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

10 asansörden 3’ü risk taşıyor!

İstanbul’da 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen asansörlerin büyük bölümü kazaya davetiye çıkarıyor. Sanayi Bakanlığı’nın 2015 yılı denetimlerinde asansörlerin yüzde 33’ünün tehlike saçtığı belirlendi.

Asansörlere sıkı denetim geldi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, gerekli şartları taşımayan asansörler nedeniyle toplam 1 milyon 696 bin lira idari para cezası uygulandı.

Bağcılar'da asansörlere sıkı denetim!

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 05 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan yönetmeliği gereğince Türk Standartları Enstitüsü’nün uzman ekipleri tarafından asansörlerin yıllık kontrolleri de düzenli olarak yapılıyor.

Apartmanlarda büyük tehlike!

Apartmanlarda büyük tehlike sizleri bekliyor. Anadolu Ajansı ekibi, "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" kapsamında 2012'den beri ülke genelinde periyodik muayene yapan TSE'nin saha çalışmasını görüntüledi.

39 ilde asansör faciası kapıda!

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 39 ildeki muayene sonuçlan ihmaller zincirini ortaya çıkardı.49 bin 450 asansörün yüzde 73'ü yüksek risk taşıdığı için kırmızı etiket aldı.

Türkiye'deki asansörlerin yüzde 69'u sakıncalı!

Yılın ilk 8 ayında denetlenen 35 bin 575 asansörün yüzde 68.38’ünün kullanımının sakıncalı olduğunu açıklayan Makina Mühendisleri Odası, "Sonuçlar, asansörlerin yeterli denetimden geçmediğini açıkça gsteriyor" dedi

Türkiye'deki asansörlerin üçte ikisi sakıncalı!

Yılın ilk 8 ayında denetlenen 35 bin 575 asansörün yüzde 68.38’ünün kullanımının sakıncalı olduğunu açıklayan Makina Mühendisleri Odası, "Sonuçlar, asansörlerin yeterli denetimden geçmediğini açıkça gsteriyor" dedi

Asansörlerin yüzde 63'ü sınıfta kaldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Ferhat, geçen yıl denetlenen 152 bin asansörün yüzde 63'nün denetimlerden geçer not alamayarak kırmızı etiket aldığını söyledi.

Denetlenen asansörlerden yüzde 41'i uygunsuz bulundu!

Denetlenen asansörlerden yüzde 41'i uygunsuz bulundu. Ocak - Haziran döneminde denetlenen 40 bin 141 üründen uygunsuzluğu da en yüksek grup, yüzde 41 ile asansörler oldu.

126 bin asansör denetlendi yüzde 77'si bozuk çıktı!

Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Faruk Özlü: Her asansör yılda 1 kez kontrolden geçmeli!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "500 binden fazla asansörün bulunduğu Türkiye'de 2013 yılında 152 bin asansörün denetimi yapılmıştı. Bu yıl ise bu rakamın 270 bin olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz." dedi.

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği!

Asansör piyasa gözetimi ve denetimi yönetmeliği 27 Ocak 2016 tarihinde 29606 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, asansör bakım ve servis hizmeti sunanlara ilişkin yürütülecek hizmet denetimi esasları yer alıyor...

Asansör sektörü BTSO’da buluştu!

Sektörün sorunları BTSO 26. Meslek Komitesi, Bursa Asansör Federasyonu, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin ortaklaşa katıldığı ‘Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı’nda konuşuldu.

Merdivenaltı asansör firmaları sektörü olumsuz etkiliyor!

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör denetimi Haberi

asansör denetimi

Günümüzde asansör tasarımları her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının ve diğer önlemlerin yeteri kadar alınmaması asansör kazalarına yol açıyor. Konuyla ilgili birçok yönetmelik bulunuyor. 

Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberine göre; birçok iş yeri ve konutlarda hala eski tip asansörler kullanılıyor. Bu asansörlerin yeteri kadar güvenilir olması için denetimlerin alınması gerekiyor. Bu durum karşısında akıllara birçok soru geliyor:

- 2001 yılından önce yapılan asansörlerin neredeyse hiçbirinde iç kapı bulunmuyor. O dönem neden bu duruma dikkat edilmedi?

- Şu an birçok konut ve iş yerinde, eski tip asansörler kullanılıyor. Bu asansörler denetleniyor mu?

- Yeni binalarda hangi tip asansörlerin kullanımı uygun görülüyor? Bu kıstaslar nasıl belirleniyor?

- Asansörlere ne kadar sıklıkla bakım yapılması gerekiyor?

Konu hakkında Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı...