20 / 04 / 2024

asansör kazaları

asansör kazaları

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir, bugünkü yazısında asansör sektörüne dikkat çekti. Özdemir, asansörlerin yatay erişim trendinde hızla büyüdüğünü belirtti.

Asansörlere 600 liraya hayat kurtaran paraşüt!

İstanbul ' daki inşaat kazası sonrası güvenliği yeniden gündeme gelen asansörlerde aslında hayat kurtaran bir sistem var; paraşüt. Ancak asansörleri yüzde 30 ' unda yok...

Asansörlerin işletme ve bakım yetersizliği tehlike saçıyor!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, asansörlerde işletmeye uygunluk kontrollerinin günlük olarak yapılması, durumunda büyük kazaların yaşanmayacağını söyledi.

Etiketi olmayan asansöre binmeyin!

MAKİNA Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Prof. Dr. Kenan Yakut asansörlerde sarı, yeşil ve kırmızı renkli uyarı etiketleri olduğunu, vatandaşların etiketi olmayan asansöre binmemesi gerektiğini söyledi.

Asansör kazalarında Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralardayız!

Yılda ortalama 200 kazanın tespit edildiği ülkemizde, madencilik, inşaat gibi sektörlerde Avrupa ve Dünya genelinde ilk sıralarda yer alan ülkemiz maalesef asansör kazalarında da Avrupa ülkeleri arasında ilk sırayı almaktadır...

Cenk Cengiz Sertel: İşçilerin güvenliği yabancılara emanet!

Asansör faciası ile yeniden ülke gündemine oturan güvenlik sektöründe, yatırımcı profili açısından yerli firmalar aleyhine bir değişim yaşanıyor. Radiks İş Güvenliği Ekipmanları’nın Genel Müdür Yardımcısı Cenk Cengiz Sertel konuyu değerlendirdi.

Fahri Erenel: Asansör kazalarında ilk sıralardayız!

Avrupa’da ölümlü asansör kazalarının yüzde 70’i Türkiye’de gerçekleşiyor. Yılda ortalama 200 kazanın tespit edildiği ülkemizde, bu kazaların yaklaşık olarak yüzde 20’si can kaybı ile sonuçlanıyor.

Asansör kazaları, Türkiye'de terör ve trafik kazalarının ardından en önemli riskler arasında!

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkanı Sefa Targıt, asansör kazalarının Türkiye'nin önemli sorunlarından birisi olduğunu belirterek, "Asansör kazaları, Türkiye'de terör ve trafik kazalarının ardından en önemli riskler arasındadır

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

İnşaatlarda yaşanan asansör kazaları mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İnşaatlarda meydana gelen asansör kazalarına ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Bayrampaşa'da Asansör Mevzuatı Semineri düzenlendi!

Asansör kazalarının önüne geçmek için çalışmalara devam eden Bayrampaşa Belediyesi, ‘Asansör Mevzuatı’ semineri düzenledi, Asansör Mevzuatı seminerinin açılış konuşmasını Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya yaptı...

Yeni yönetmelik asansör kazalarını en aza indirecek

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Asansör kazaları yeni yönetmelikle en aza indirilecek!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin sektör adına büyük bir gelişme olduğunu belirtti.

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

asansör kazaları Haberi

asansör kazaları

Bugün, dikkatinizi asansör sektörüne çekmek istiyorum. Ülkemizde, yılda yaklaşık 200 kazanın olduğu ve yaklaşık 100'e yakın can yitirdiğimiz asansörler her kaza sonrasında gündeme gelmektedir.


Geçen hafta ziyaret ettiğim yıllarını asansör söktörüne vermiş Asonur asansör sahibi Sezgin Yıkılmaz' ın verdiği bilgilere yazıma ışık tuttuğu için teşekkür ediyorum.


Dikey ulaşım aracı olarak nitelendirilen asansör son yıllarda yürüyen merpen ve yol sistemleri ile yatay erişim trendinde hızla büyümektedir.


Yeni havalimanında devreye girecek 306 asansör, 159 yürüyen merpen ve 183 yürüyüş yolunun milyar Türk Lirası seviyelerinde olduğu bilgisi sektöre olan ilgimi arttırdı.


Gayrimenkul sektörü paralelinde hızla büyüyeyen "dikey / yatay" ulaşım sektörü 2023'de 8 milyon konut, kentsel dönüşüm ve şehirsel gelişme hedefine hazırlanırken dünya pazarından söz sahibi olma hedefini de koymaktadır.


Sektör; kademeli olarak montaj ve aksam imalatı...