24 / 04 / 2024

asansör parası giriş kat

asansör parası giriş kat

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Bu durumu değiştirmek için yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz... 

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Giriş katta oturanlar asansör masraflarına katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör masraflarını kaleme aldı. 

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Adıyaman Turgut Reis Mahallesi'nde asansör kazası!

Adıyaman'da iş merkezinin giriş katından asansör boşluğuna düşen Suriye uyruklu kişi yaralandı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri, zemine çakılan asansörde bir kadın bulunduğunu belirledi.

Ihlara Vadisi'ne teleferik ve asansör projesi geliyor!

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, asansör ve teleferik projelerinin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun önünde olduğunu belirtti. Yılmaz, Kapadokya Bölgesi'nin girişindeki Ihlara Vadisi'nin dünyanın önde gelen büyük kanyonuna sahip olduğunu söyledi.

Eski binaya asansör yapılır mı?

Bina giriş katından itibaren bu kat ile birlikte 4’den fazla olan konut binalarında, bodrumda iskan edilen katlar dahil tüm katlara hizmet veren asansör yapılması zorunlu oluyor. Peki, eski binaya asansör yapılır mı?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

asansör parası giriş kat Haberi

asansör parası giriş kat

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu '' Yaşadığım apartmanın asansörü çok eski. Sürekli masraf çıkartıyor. Hiç asansör kullanmadığım halde durmadan ödeme yapıyorum. Bu ödemeyi yapmamak için ne yapmam gerekiyor?' 'sorusunu yanıtladı.

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mıdır? Yaşadığım apartmanın asansörü çok eski. Sürekli masraf çıkartıyor. Hiç asansör kullanmadığım halde durmadan ödeme yapıyorum. Bu ödemeyi yapmamak için ne yapmam gerekiyor?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir.

Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep...