29 / 03 / 2024

asansörleri kim denetliyor

asansörleri kim denetliyor

TSE, son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Ankara'da inşaat halindeki üst geçit tehlike saçıyor!

Ankara'da inşaat halindeki bir yaya üst geçidi madde bağımlılarının meskeni haline gelirken, bakımdan geçirilmeyenler de tehlike saçıyor. Geçitlerden bazılarının asansörleri çalışmıyor, kaplamaları dökülüyor, demirleri paslı halde duruyor...

Sinop'ta site yöneticisinin sağlıkçılar için astığı yazı tepki çekti!

Sinop'ta site girişine asılan 'sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz' yazılı uyarı tepkilere yol açtı. Uyarı yazısının asıldığı sitenin yöneticisi Zafer Karagülle, tepkilerden sonra özür diledi.

Depremde yüksek güvenlik sağlayan yapay zekalı asansörler!

Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu ve enerji tasarruflu asansörleri ile dünyaca ünlü prestijli projelere imza atıyor..

Ev almadan asansörleri kontrol edin!

Uluslararası tarafsız denetim firması Liftinstituut'ten dünya devi uzman firma uyarıyor...Ev almadan asansörleri kontrol edin...

Otis Türkiye mimarların yaratıcılıklarına hitap ediyor!

Dünyada ve Türkiye’de prestijli yapılara imza atan mimarlar, yaratıcılıklarını destekleyen özel tasarımlara sahip yenilikçi asansörleri tercih ediyor.

Levent Ferko Signature, Otis’i tercih etti!

Levent’te yükselen Ferko Signature projesinde, Otis Türkiye’nin yüksek hızlı asansörleri kullanılıyor. Otis Türkiye, yüksek binalardaki dikey trafiği önemli ölçüde azaltıyor.

Avrupa Konutları Kale, Mitsubishi Electric asansörleri tercih etti!

Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale’nin asansör sistemlerinde de teknoloji devi Mitsubishi Electric’i tercih etti.

Karabük'te mühürlenen binalarda oturanlar 8 aydır dışarı çıkamıyor!

Karabük'te TOKİ konutlarındaki 17 binanın asansörleri, geçen yıl haziran ayında yürürlüğe giren Asansör Yönetmeliği’ne uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenmişti. 7 katlı binalarda oturan yaklaşık 30 engelliden bazıları 8 aydır dışarıya çıkamıyor.

Çorlu Golden Life’ın asansörleri Otis’ten!

Otis Türkiye, yenilikçi asansörleriyle konut sektörünün de beklentilerini karşılıyor. Otis Türkiye, Çorlu’nun en kaliteli ve farklı projesi Golden Life için şıklığı ve emniyeti garanti ediyor.

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.

EXPO 2016 Kulesi'nin tercihi Otis Türkiye asansörleri oldu!

‘EXPO 2016 Antalya Kongre ve Kültür Merkezi’ ile projenin simgesi olan 110 metre yüksekliğindeki EXPO 2016 Kulesi’nde, Otis Türkiye’nin asansör ve yürüyen merdivenleri kullanıldı.

Yenimahalle Belediyesi'nden tehlike saçan asansörlere mühür!

Yenimahalle’de güvensiz asansör kalmayacak hedefiyle yola çıkan Yenimahalle Belediyesi, MMO görevlileri ile birlikte Demetevler’de bulunan binaları tek tek gezerek, asansörleri kayıt altına alıyor.

asansörleri kim denetliyor Haberi

asansörleri kim denetliyor

Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.


Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) yapılan yazılı açıklamada, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nde 1 Ocak 2012 tarihinde yapılan düzenleme ile binalarda kullanılan asansörlerin periyodik yıllık kontrollerinin, TS EN ISO IEC 17020 standardına göre akredite olmuş A Tipi Akredite Muayene Kuruluşları tarafından yapılması hükme bağlandığı hatırlatıldı. Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu olarak atanan 29 kuruluş bulunduğu belirtilen açıklamada, söz konusu yönetmelik hükümleri uyarınca asansörlerin yılda en az bir defa bu muayene kuruluşları tarafından periyodik kontrollerinin yapılması ve yapılan muayene sonucunun bir rapora bağlanması gerektiği vurgulandı.


İnşaat şantiyelerinde yük ve...