27 / 04 / 2024

asgari alan büyüklükleri

asgari alan büyüklükleri

Asgari alan büyüklükleri, Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte ibadet yerleri, eğitim tesisleri alanı, sosyal ve kültürel tesis alanları, sosyal açık ve yeşil alanlar ve teknik altyapı alanları büyüklükleri..

SON DAKİKA: Antalya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın sitesinde yer alan bilgilere göre; Antalya'nın Kaş ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem oldu. İşte ayrıntılar...

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Jeoloji Mühendisinden ezber bozan İstanbul depremi açıklaması: 5 ile 6.7 büyüklüğü arasında...

Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara Denizi'deki fay haritası ve fayların ürettiği deprem büyüklükleri ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Son dakika! Bitlis'te 3.5 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgisine göre Bitlis'te 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son dakika! O ilde 3.9 büyüklüğünde deprem! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan son dakika detaylarına göre Niğde'de de 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Arsa sahibi olmak isteyenlere turizm şehrinde büyük fırsat! Hemen bakın! 

Muğla ili Ula Belediye Başkanlığı, Muğla ili, Ula ilçesi, Esentepe ve Elmalı mahallelerinde yer alan 8 arsayı satıyor. İşte fiyatları ve büyüklükleri...

İstanbul’a 50 hektar büyüklükte yeni sanayi alanı müjdesi!

Türkiye GSYH'sinin yüzde 23,6'lık kısmını üreten fakat uzun zamadır sanayi alanı sorunu yaşayan İstanbul'a 500 bin metrekare büyüklüğünde yeni sanayi alanı inşa ediliyor. 

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Kocaeli'ye 750 adet futbol sahası büyüklüğünde millet bahçesi geliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kocaeli’ne 9 Millet Bahçesi yapılacak. 5 milyon metrekare büyüklüğünde Kocaeli’ne yapılacak Millet Bahçelerinin toplam alanı 750 futbol sahası büyüklüğe sahip olacak.

İzmir'de 1688'de 7 büyüklüğünde depreme neden olan fay tespit edildi!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 2 yıldır yürüttükleri proje kapsamında 1688 yılında meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki depremin kaynaklandığı İzmir fayını ortaya çıkardıklarını belirtti.

asgari alan büyüklükleri Haberi

asgari alan büyüklükleri

Asgari alan büyüklüğü yönetmeliği!

Mekansal planlar yapım yönetmeliği, fiziki, doğal, tarihi ve kültürel değerleri korumak ve geliştirmek, koruma ve kullanma dengesini sağlamak, ülke, bölge ve şehir düzeyinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek, yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı ve güvenli çevreler oluşturmak üzere hazırlanan, arazi kullanım ve yapılaşma kararları getiren mekânsal planların yapımına ve uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.


Asgari alan büyüklükleri, bu yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte ibadet yerleri, eğitim tesisleri alanı, sosyal ve kültürel tesis alanları, sosyal açık ve yeşil alanlar ve teknik altyapı alanları büyüklükleri..


Asgari alan büyüklüğü..

İbadet yerleri:

Küçük ibadet yeri; 1000 metrekare, 

Orta ibadet yeri; 2500 metrekare, 

Büyük ibadet yeri ve külliyesi; nüfusu 150 bine kadar olan bölgelerde 10 bin, nüfusu 150 bin 1'den fazla olan bölgelerde 15 bin metrekare asgari birim alanına sahip...