20 / 04 / 2024

asgari ücret maaş haczi

asgari ücret maaş haczi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi? Kulis bilgileri geldi: Emekliler ve çalışanlar dikkat!

Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe,  Ankara kulislerinin kaynadığının altını çizerek maaşlar için hükümetin yol haritasını açıkladı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi?

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, ek zamların ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken SGK uzmanı, Dilet Ete, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyinde olacağını açıkladı.

Asgari ücret 13 günde 13 dolar eridi! Zamlı maaş bekleyenler dikkat! 

2024 yılı için uygulanacak asgari ücret 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde belirlendi. Ancak zamlı asgari ücret, cebe girmeden erimeye başladı. İşte o rakamlar...

Asgari ücret ortalama maaş oldu: İlköğretim mezunlarının maaşı yüzde 987, üniversite mezunlarının maaşı yüzde 622 arttı!

Yüksek eğitimliler gittikçe daha az maaş almaya başladı, asgari ücret 20 yılda ortalama maaşa dönüştü. İşte eğitim durumuna göre ortalama maaşlar...

Asgari ücret 18 bin 985 TL olmazsa, memur ve çalışanın maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak!

Asgari ücrete tek zam uygulanacağı varsayıldığında, çalışanların 2024 yılında geçinebilmesi için asgari ücretin en az 18 bin 985 olması gerekli. Aksi takdirde memur ve asgari ücretlinin maaş farkı 22 bin TL'yi aşacak. İşte o hesaplamalar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi! Son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yıla sayılı günler kala milyonların merakla beklediği, asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi. Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan son dakika açıklaması...

Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret, emekli ve memur maaşı açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bütçe görüşmelerinde açıklama yaptı. Bu noktada Bakan Işıkhan asgari ücret, emekli ve memur maaşını değerlendirdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı  açıklaması geldi. Milyonların gözü bu haberde. Peki memur, asgari ücret ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Asgari ücret ve memur maaşı için kulis bilgisi geldi! Yeni zamlı maaşlarda son dakika! Rakamlar ortaya çıktı! 

Gazeteci Deniz Zeyrek, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili gelen kulis bilgisini  paylaştı ve asgari ücret ve emekli maaşları ortaya çıktı. İşte 2024 asgari ücret ve emekli maaşları.

2024 asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili uzman isimden açıklama geldi! İşte 2024 zamlı maaş hesaplaması!

2023 yılının sonların doğru yaklaşırken, asgari ücret, vatandaşların gündemine yerleşti. Öte yandan milyonlarca emekli de zamlı maaşlarını bekliyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz zamlı maaşlarla ilgili açıklama yaptı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Beklenen haber geldi! Asgari ücret maaş zammında net rakam açıklandı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirecek. Yapılacak refah payı ilavesiyle yüzde 50 oranına yakın bir artış yapılması bekleniyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret kaç lira olacak?

asgari ücret maaş haczi Haberi

asgari ücret maaş haczi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB); çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği, finansal rakamların ötesine konumlayan büyüme stratejisi doğrultusundaki yeni mesleki tanzim kararını açıkladı.

"Bazı Müşteri Hesaplarının Haczedilmemesi ve Teminata Alınmaması ile Bu Hesapların Kredi Tahsilatı İşlemlerine Konu Edilmemesi Hakkında Mesleki Tanzim Kararı", katılım bankacılığının insan ve aile odaklı yaklaşımı ile etik ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda alındı.

Habertürk'te yer alan habere göre;  alınan karar ile TKBB üyesi bankaların alacaklarının geçerli olabilmesi için; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların ücret ve maaşlarının haczedilmemesine ve üye bankalar nezdindeki hesaplarında teminat altına alınmamasına karar verildi. Ayrıca bu kişilerin hesaplarına yatırılan sosyal yardımların haczedilmemesi, teminata alınmaması ve borç tahsilatında kullanılmaması karara ilişkin duyuru tüm TKBB'lere duyurularak yürürlüğe girdi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TKBB Yönetim Kurulu Başkanı ve...