25 / 04 / 2024

Askeri bölgelere sivil imar tasarısı

Askeri bölgelere sivil imar tasarısı

Yeni İmar Kanunu Taslağı, askeri yasak bölgelere güvenlik bölgelerinin yol, otopark, toplu taşıma istasyonu, terminal ve garaj gibi kısımalrının ilgili idareye bedelsiz terk edilmesine olanak sağlıyor...

Büyük İstanbul depreminde can simidi deniz yolu olacak! İstanbullular bu bölgelere aman dikkat!

Beklenen büyük İstanbul depreminde yaşanacak en büyük sorunlardan birinin de ulaşım ve halkın tahliyesi olacağından yola çıkan İTÜ öğrencisi Yıldız, çözümü denizde buldu. “Deniz Yollu Afet Yönetimi” projesi, depremin ardından yaşanacak kötü senaryolara çeşitli çözümler getiriyor. İşte ayrıntılar...

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

Japon deprem uzmanı İstanbul'da riskli bölgeleri tek tek açıkladı...

İstanbul'da olası bir depremden en çok etkilenebilecek yumuşak zeminli bölgeler diğer bölgelere göre daha çok risk taşımakta. Peki bu bölgeler neleri, işte haberin detayları...

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Ankara'ya 4 milyar 750 milyon TL'lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, raylı sistem uzatma hatları için düğmeye bastı. Projeye göre, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hattı uzatılacak.

Son Dakika: İstanbul'da yapı denetim bölgelere ayrıldı!

6 Şubat depremlerinden sonra daha çok tartışılan ‘etkin yapı denetim sistemi’ kamunun da gündeminde yer aldı. Bu kapsamda İstanbul, yapı denetimi için 4 bölgeye ayrıldı. İşte hayata geçirilen yeni sitem...

Aygaz'dan muhteşem kampanya! 'Boş Tüpleriniz Yardıma Dönüşsün' projesiyle deprem bölgesine yardım!

Evinde boş mutfak tüpü olan tüm vatandaşlar için Aygaz çok iyi bir kampanya duyurusu yaptı. Boş tüp ile Aygaz’a giderek, bu tüplere LPG dolduruluyor ve depremde zarar gören bölgelere ulaştırılıyor. 

AFAD depremden etkilenen bölgelere bağış için resmi IBAN numaralarını paylaştı! 20 TL ile bağışta bulunun!

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferberlik başladı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen iller için yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenler SMS ile yardım yapabiliyor.

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Kıbrıs'ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

KKTC'de Türkiye'de yangından etkilenen bölgelere yeni konut inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık bölgelere göçler artınca perakendeciler de çareyi yazlık bölgelerde şube açmakta buldu. Büyükşehirlerde kepenk indiren esnaf tatil bölgelerinde hizmet vermeye başladı. 

Hangi bölgelerde konut fiyatları dudak uçuklatıyor?

Pandemide yazlık bölgelere talep artınca fiyatlar da yüzde 100’e yakın artmıştı. Sahil bölgelerinde yerel talebin yanı sıra konut alımı ile vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen yabancılar da ağırlık kazanıyor. Gurbetçiler de kesin dönüş için sahil kentlerini tercih ediyor.

Askeri bölgelere sivil imar tasarısı Haberi

Askeri bölgelere sivil imar tasarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan yeni imar kanunu taslağı, mliye ve belediyeler açısından bir çok yenilik içeriyor. 


Taslak, askeri yasak bölgelere güvenlik bölgelerinin yol, otopark, toplu taşıma istasyonu, terminal ve garaj gibi kısımlarının ilgili idareye bedelsiz terk edilmesine olanak sağlıyor. Taslak aynı zamanda kamulaştırma, askeri alanlar ve emlak vergisinden muaf olma hükümlerini de...