26 / 04 / 2024

askeri hastaneler son durum

askeri hastaneler son durum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Askeri hastanelerin Bakanlığa devrine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, askeri hastanelerin Bakanlığa devrine ve GATA ile ilgili çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Hürriyet sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...

Murat Kurum: Askeri arazileri rant olarak görmedik!

Son zamanlarda askeri arazilerin kullanımıyla ilgili dolaşıma sokulan yalan haberlere en yetkili ağızdan cevap geldi. İstanbul'da çeşitli incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Biz hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik" dedi.

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Dev hastaneler geliyor!

Sağlık sektöründe son dönemde büyük boyutlu hastane yatırımları dikkat çekiyor. Bundan 20 yıl önce 5 bin metrekarelik hastanelerle yola çıkan özel sağlık kuruluşları artık büyüklüğü 100 bin metrekareyi bulan hastaneler açmaya başladı.

Askeri araziler TOKİ’ye devredildi!

Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

Kuleli Askeri Lisesi eğitim merkezi olacak!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okulların tarihi binalarının ne yapılacağına ilişkin bir süredir yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi. Kuleli Askeri Lisesi'nin Boğaz kenarındaki tarihi binası eğitim amaçlı kullanılacak.

TOKİ'ye 10 yılda 3 milyar liralık askeri arsa devredildi!

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi. 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri'nde son durum!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan iki ilçede bulunan askeri arazini tedirgin edici olduğunu söyledi. Tarkan'ın TBMM gündemine taşıdığı Gebze ve Darıca Askeri Kışla Arazileri ile ilgili Milli Savunma Bakanı'nın verdiği yanıtı açıkladı.

İzmit Belediyesi'ne devredilen askeri lojman arazilerinde son durum!

Yaklaşık iki yıl önce yıkılan Askeri lojmanların arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bu arazilerle ilgili hala karar verilmedi ve halka açık otopark olarak kullanılıyor.

Ekber Onuk, inşa ettikleri son teknoloji askeri gemiyi tanıttı!

Askeri geminin 'Ferrari'sini Tuzla'da üreten Yonca Onuk, yeni modeli MRTP 44'de öyle bir teknoloji kullanıyor ki, dev savaş gemileri bile ona karşı koyamayacak...

Özel hastaneler son yıllarda daha çok satılmaya başladı!

Memorial'dan Medical Park'a, Alman Hastanesi'nden KadıköyŞifa'ya satın alma ve ortaklık görüşmelerinde birçok grubun adı geçiyor

askeri hastaneler son durum Haberi

askeri hastaneler son durum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Çatışmaların yoğun olduğu yerlerde, ihtiyacın daha yüksek olduğu alanlarda, mesela Diyarbakır, Hakkari, Van'da TSK'mızın ve Milli Savunma Bakanlığımızın istediği yerlerde Bakanlığımıza devredilen Hastaneleri sadece kolluk kuvvetlerine, askerlerimize, polislerimize hizmet etmek üzere dizayn ediyoruz." dedi. 


Akdağ, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin sorusu üzerine "Askeri hastanelerin asker ve kolluk kuvvetlerine daha kaliteli hizmet verilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığına devredildiğini" belirten Bakan Akdağ, "Bu amacın gerçekleştiğini görüyoruz. İlgili hastanelerde her yönden kapasite artışı oluyor. Sağlık Bakanlığı uzman bir kuruluş olduğu için burada ilerlemeleri daha kolay yapabiliyoruz. Askerlerimize ve diğer kolluk kuvvetlerine verilen sağlık hizmetleri, cephede ve cephenin hemen gerisinde verilen hizmetler ve hastane hizmetleri olarak sınıflanabilir. Cephede ve cephenin...