25 / 04 / 2024

asrın projesi son durum

asrın projesi son durum

Kıbrıs’ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan 107 kilometrelik hat, Anamur ve Girne’de yapılan çifte törenle hizmete açıldı. ‘Barış suyu’ olarak nitelendirilen projeyle adaya yılda 75 milyon metreküp su gönderilecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni 17 Ekim'de!

KKTC’de yapımı tamamlanan "Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi"nin açılışı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılıyor.

Asrın Projesi hükümeti etkileyebilir!

KKTC'de hükümet ortaklarından Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen Türkiye'den KKTC'ye su taşıma projesinin hükümeti etkileyebilecek bir konu olabileceğini söyledi.

Asrın Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs’a su sağlayacak 1 milyar dolarlık "asrın projesi"nde 80 kilometrelik deniz geçişinde şu ana kadar 23 kilometre boru döşendiğini belirtti.

Asrın Projesi ilerliyor ! Alaköprü Barajı'nın yüzde 60'ı bitti!

Asrın Projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında çalışmaları süren Alaköprü Barajı'nın yüzde 60'ı, isale hattının ise 2 kilometrelik kısmı tamamlandı.

Asrın Projesi başladı! İlk kazma vuruldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin su sıkıntısına çözüm olacak asrın projesinde ilk kazma vuruldu...

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Son dakika: Hatay'da Toplu Düğün Projesi başladı! Evlenecek çiftlere çeyiz desteği verilecek!

Hatay'da, Toplu Düğün Projesi kapsamında 100 depremzede nişanlı çifte, toplu düğün yapılıp çeyiz desteği sağlanacak. İşte detaylar...

TOKİ Aydın projesi için son dakika müjdesi geldi! 196 yeni konutu sakın kaçırmayın!

TOKİ Aydın projesi için son dakika müjdesi geldi...Yalnızca tek bir ilçede inşa edilecek 196 yeni konutu sakın kaçırmayın...

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

Tokat Dedeli TOKİ emekli projesi son başvuru tarihi bugün!

Tokat Dedeli TOKİ emekli projesi son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 2+1 konutlar bulunuyor.

Trabzon Tabakhane Yenicuma Projesi son başvuru tarihi!

Trabzon Tabakhane Yenicuma Projesi son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projenin kura çekilişi 5 Haziran'da yapılacak.

Amasya'nın çılgın projeleri son aşamada!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ‘Amasya’nın çılgın projesi’ diye adlandırdığı Ferhat Tüneli Projesi ile Yeşilırmak Kauçuk Bendi, Rekreasyon Alanları Oluşturulması, Yenilenebilir Enerji Eksenli Gelişim Projesi’nde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Kırşehir Kaman TOKİ alt gelir projesi son günü!

63 konutluk Kırşehir Kaman TOKİ alt gelir projesinde başvuru dönemi devam ediyor. İşte, Kırşehir Kaman TOKİ alt gelir projesi son günü...

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Ahmet Edip Uğur: Rotterdam asrın projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirdiği liman projesi ile ilgili iyi niyet anlaşması olumlu karşılandı, Başkan Uğur "Rotterdam asrın projesi" dedi.

KKTC Su Temini Projesi Kıbrıs'taki arsa fiyatlarını hareketlendirdi!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

Kıbrıs Su Temini projesi arsa fiyatlarını yüzde 300 artıracak!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Ada'da topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak. Turizm yatırımları 2'ye katlanacak. Yerli üretim yüzde 50'ye yükselecek

asrın projesi son durum Haberi

asrın projesi son durum

Kıbrıs’ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan 107 kilometrelik hat, Anamur ve Girne’de yapılan çifte törenle hizmete açıldı. ‘Barış suyu’ olarak nitelendirilen projeyle adaya yılda 75 milyon metreküp su gönderilecek.


Deniz altından taşınması nedeniyle, ‘asrın projesi’ olarak nitelendirilen KKTC’ye içme suyu temini projesi, dün hem Türkiye’de, hem KKTC’de düzenlenen törenlerle hayata geçirildi. Anamur’daki ilk törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı projeyi, ‘barış suyu’ projesi olarak nitelendirdi. Adaya yıllık 75 milyon metreküp su gönderilmesinin planlandığı proje ile KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Proje ile KKTC’de 48 bin 240, Anamur’da da 84 bin dekarlık bir alanda yapılacak sulu tarım ile de gelir artışı sağlanabilecek.

Anamur’daki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Orman ve Su İşleri...