25 / 04 / 2024

asrın projesi

asrın projesi

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Asrın Projesi'nde uzay kafes modelindeki çatı montajı başladı!

İstanbul'u dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri haline getirecek olan yeni havalimanının inşaatında önemli bir aşama daha geride bırakıldı.

Mersin'in suyu 1.6 milyar TL'lik projeyle Kıbrıs'a!

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından askılı boru sistemiyle su temin projesi bugün Mersin Anamur ve KKTC'de çifte törenle başlıyor. Projenin, Girne ayağındaki açılışı töreninin saat 13.00'te başlaması planlanıyor.

Türkiye ve KKTC'yi bağlayan Asrın Projesi tamamlandı!

Türkiye ve KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesi' tamamlandı. Dünyada bir ilk olan proje, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla açılıyor

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

Asrın projesinin açılışı yarın!

KKTC'ye su taşınması için temeli 2011'de atılan tarihi projenin açılışı yarın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katkısıyla yapılacak.Proje kapsamında Alaköprü Barajı'ndan alınan su, Anamuryum Dengeleme Deposu'na getirildi.

Asrın Projesi'nde KKTC'ye ilk su ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı.

Asrın projesinde Anamur ayağındaki açılış 17 Ekim'de!

Türkiye'den KKTC'ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılış, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak.

Asrın projesinde ilk su KKTC'ye ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

Avrasya Projesi yarın Başbakan'ın katılımıyla tamamlanacak!

Delme işlemleri devam eden Avrasya Projesi'nde ışık göründü. Tüneldeki kazının son 20 metresi, yarın Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla tamamlanacak.

Asrın Projesi'nde son durum ne?

Türkiye’den Kıbrıs’a deniz altından boru ile su taşınmasına yönelik “asrın projesi” kapsamında 66 kilometrelik boru hattının son parçası bugün törenle monte edildi.

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

Asrın projesi Marmaray emlak fiyatlarını etkiledi!

ASRIN projesi Marmaray, bir yıl içinde bulunduğu güzergahın emlak fiyatlarını önemli ölçüde etkiledi. Sahibinden.com'un verilerine göre, kiralık daire fiyatlarında en fazla yükselme, Zeytinburnu'nda gerçekleşti...

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Ahmet Edip Uğur: Rotterdam asrın projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirdiği liman projesi ile ilgili iyi niyet anlaşması olumlu karşılandı, Başkan Uğur "Rotterdam asrın projesi" dedi.

Sinpaş GYO Lagün Projesi değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Sancaktepe'de bulunan Lagün Projesi'nde yer alan gayrimenkullerine ilişkin değerleme raporu revizesini KAP'a bildirdi. İşte KAP'a bildirilen değerleme raporu...

Deniz Baykal KKTC'ye Su Temin Projesi'ni değerlendirdi!

CHP Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, KKTC'ye su taşıyacak olan Asrın Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KKTC Su Temini Projesi Kıbrıs'taki arsa fiyatlarını hareketlendirdi!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

Kıbrıs Su Temini projesi arsa fiyatlarını yüzde 300 artıracak!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Ada'da topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak. Turizm yatırımları 2'ye katlanacak. Yerli üretim yüzde 50'ye yükselecek

Kocaeli’ye asrın projesi tramvay geliyor!

Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı dahilinde raylı sistem yatırımlar devrinin öncüsü olan tramvayın yapımına başladı.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi!

Türkiye'den KKTC’ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılışı sona erdi.

1.6 milyar liralık Asrın projesi dün açıldı!

Türkiye'den KKTC'ye su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılışı dün yapıldı. Proje ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Kıbrıs'a taşınacak.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı bugün!

'Asrın Projesi' olarak ifade edilen 'KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katılacağı törenle yapılacak.

asrın projesi Haberi

asrın projesi

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.


Ziyaret kapsamında, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kalyoncu, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik hususlar ve Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin son gelişmeleri ele alacak.


Davutoğlu ve Kalyoncu, Türkiye  ile KKTC arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşmayı da...