19 / 04 / 2024

Astana Tren İstasyonu

Astana Tren İstasyonu

MIPIM 2016’daki standıyla başarılı çalışmalarını bu önemli küresel platforma yansıtan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Astana Train Station projesi ise MIPIM AR Future Awards 2016’da Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında büyük ödüle layık görüldü.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Söğütlüçeşme istasyonu gar olarak hizmete devam edecek!

Kadıköy'de bulunan eski banliyö hattına ait Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Marmaray hattı, yüksek hızlı tren hattı ve metrobüs hattına hizmet verecek biçimde yenilenecek.

Kocaeli Kuruçeşme Tren İstasyonu yeniden hizmete girecek mi?

Kocaeli Kuruçeşme Banliyö Tren İstasyonu'nun yeniden hizmete girmesi talebi meclis gündemine taşındı..

Çinliler 9 saatte tren istasyonu inşa etti!

Çinliler 9 saatte tren istasyonu ve demir yolu kurdu. Longyan Tren İstasyonu'nun inşasında 1.500 işçi çalıştı.

Demirland İnşaat projeleri ulaşım kolaylığı sağlıyor!

Demirland İnşaat, İstanbul Anadolu Yakası'nda proje üretmeye devam ediyor. Projeler Göztepe Tren İstasyonu ve metro istasyonu yanı başında yer alıyor. 

İstanbul-Sofya Ekspresi, ilk seferine başladı!

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile birlikte İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı. İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan yola çıktı.

Medine Hızlı Tren İstasyonu’nu Yapı Merkezi inşa etti!

Yapı Merkezi, Medine Hızlı Tren İstasyonu'nu inşa ediyor. Yapı Merkezi’nin inşa edip teslim ettiği istasyon, günde 200 bin kişiye hizmet verecek.

Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeye değer katacak projeler üretmeye devam ediyor. Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından Soma Tren İstasyonu karşısında yapılacak proje ile ilçe modern bir görünüme kavuşacak.

Sirkeci Tren Garı'na otel mi yapılacak?

İstanbul'un en gözde yerlerini imara açan planın bir kısmı mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kapsamda Mimarlar Odası, "Topkapı İETT Garaj Alanı'nın ticaret alanından çıkartılması, Sirkeci Tren İstasyonu'nun ise otel yapılmasının engellenmesi" için dava açtı.

Bakırköy Yenimahalle'deki otopark sorunu dönüşümle çözülür!

Bakırköy Yenimahalle Tren İstasyonu yanında kurulan sofrada Yenimahallelilerle bir araya gelen Bakırköy Belediye Başkanı, kentsel dönüşüm için çaba ve gayretlere devam edeceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm Bursa için kırılma noktası!

Osmangazi Belediye Meclisi üyeleri ile Merinos Tren İstasyonu tesislerinde bir araya gelen Başkan Mustafa Dündar, bu güne kadar gerçekleştirilen çalışmalar ile devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Sultanbeyli-Kurtköy YHT Metro İstasyonu güzergahı belli oldu. 320 milyon TL'ye mal olması beklenen Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı projesi için başvuru yapıldı...

Astana Tren İstasyonu Haberi

Astana Tren İstasyonu

Türkiye’nin uluslararası mimarlık ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık, gayrimenkulün en önemli küresel buluşmalarından MIPIM’de bu yıl da yerini aldı. MIPIM 2016’daki standıyla başarılı çalışmalarını bu önemli küresel platforma yansıtan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Astana Train Station projesi ise MIPIM AR Future Awards 2016’da Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında büyük ödüle layık görüldü. MIPIM 2016’da konferans bölümünde de Tabanlıoğlu Mimarlık iki ortağı ile yer aldı. Murat Tabanlıoğlu “Türkiye’deki Mega Projelere Mimari Bakış” oturumunda, Melkan Gürsel ise “ Geçmişin ve Geleceğin Şehirleri” başlığı ile konuşmacılar arasında yer aldı. 


Mimarlık dünyasının öncü ofislerinden Tabanlıoğlu Mimarlık, uluslararası arenadaki birçok önemli platformdaki temsil ve başarılarını MIPIM’de de yineledi. Fransa’nın Cannes kentinde 15 – 18 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın mimarlık ve gayrimenkul alanlarındaki önemli temsilcilerinin bir araya geldiği...