05 / 05 / 2024

ASTEK üyelerİ

ASTEK üyelerİ

Asansör sektörünün geleceğine dair stratejileri, Asansör Teknik Komitesi belirleyecek. ASTEK üyeleri, Bakanlığın isteği üzerine iki yıl için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör dernekleri tarafından belirlenecek ve Bakanlığa bildirilecek.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeler plaket, hizmet ve onur belgesi ile ödüllendirildi. İşte haberin ayrıntıları...

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Bir milyon abone daha doğalgaza kavuştu

Türkiye'de 2022 senesinde doğalgaz hizmeti sunulan toplam üyeler bir önceki seneye oranla yaklaşık 1 milyon 155 bin 198 yükselerek 19 milyon 708 bin 901'e erişti

Mistral GYO yönetim kurulu komitelerini seçti!

Mistral GYO yönetim kurulu komitelerini belirledi. İşte o üyeler...

Galatasaray’ın Riva projesinde fikir ayrılığı: Burak Elmas yeni yol haritasını çizecek!

Galatasaray'ın Riva projesinde fikir anlaşmazlıkları yaşanmaya başladı. Başkan Burak Elmas, 500 milyon Türk Lirası alıp süreci tamamlamayı hedeflerken bazı üyeler ise gelirin 1.5 milyar Türk Lirası olabileceğini ön görüyor.

Buca Metrosu'nun ihalesine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı meclis oturumunda Buca Metrosu ihalesi gündem oldu. AK Partili üyeler 529 milyonluk farka dikkat çekerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de iddiaları yanıtladı...

Soner Yılmaz, yeniden Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tek-Art İnşaat'ın yönetim kuruluna seçilen üyeler görev taksimi yaptı. Soner Yılmaz Tek-Art İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

GAPAS Sonbahar Buluşması yarın!

GAPAS tarafından dernek çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşmak, üyeler arası kaynaşması sağlamak ve iş geliştirme imkanları sunmak amacıyla düzenlenen Sonbahar Buluşması yarın 9:30 ile 11:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Nova Geoteknik Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Geoteknik Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 50 bin TL sermaye bedeli  ile İlhan Burak Duran Muhammet Yeler tarafından  kuruldu.

Hürriyet Emlak'tan yüzde 50 indirim kampanyası!

Hürriyet Emlak, alınan tam kapanma kararının ardından emlak sektörü için büyük bir destek hayata geçiriyor. ‘Aynı Çatının Altındayız’ kampanyası kapsamında hem şu anki üyeler hem de yeni üye olacaklara hiçbir şart, koşul, sözleşme, taahhüt olmadan Mayıs'ta yüzde 50 indirim yapılacak.

Doğuş GYO yönetim kurulu üyelerini seçti!  

Doğuş GYO 15 Nisan 2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Olağan Genel Kurul toplantısında şirket yönetim kurulu için yeni üyeler seçildi. 

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

ASTEK üyelerİ Haberi

ASTEK üyelerİ


Tebliğ, asansör sektörü ile ilgili mevzuatın uygulanması konusunda teknik komitenin oluşturulması, görevlendirilmesi ve bu komitenin çalışma usul ve esaslarını belirliyor. Buna göre, Asansör Teknik Komitesi (ASTEK), Sanayi Genel Müdürlüğü, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden birer üyeden oluşacak. Komite'de ayrıca Türk Standardları Enstitüsü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Türkiye Belediyeler Birliği, Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Makina İmalatçıları Birliği'nden birer üye ile TOBB tarafından belirlenecek...