24 / 04 / 2024

AŞTİ yerine daha büyük bir proje yapılacak

AŞTİ yerine daha büyük bir proje yapılacak

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ arazisi içerisinde bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmesi yapılan AŞTİ yerine 4,5 emsalle büyük bir konsept proje hazırlığı olduğu iddiasını öne sürdü.

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, ''O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" diyerek şok açıklamalarda bulundu.

Euro 30 TL'yi de aştı! Bir rekor daha kırıldı: 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı! 

Döviz kurları, yeni günü rekor seviyelerine yenileyerek açtı. Euro tarihinde ilk defa 30 lirayı aştı. İşte 18 Temmuz Salı Euro/TL alış satış fiyatı!

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Dolar 18 lirayı aştı piyasalar karıştı Dolar kaç lira olacak çıkacak mı düşecek mi?

İktidarın yanlış ekonomi politikaları ülkeyi büyük bir ekonomik buhrana sürüklerken Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kayıplarıyla birlikte dolar/TL bugün 18 lirayı aştı. İlerleyen günlerde doların 22 lirayı görebileceği konuşulurken daha uç tahminler de bulunuyor.

Otomobil klima açıkken mi yoksa pencere açıkken mi daha çok yakar! İşte merak edilen sorunun cevabı

Yaz aylarının gelmesiyle otomobilde cam açmak mı daha çok yakıt tüketimine neden olur yoksa klima açmak mı tartışması yeniden gündeme geldi. Uzmanlar araçta yakıt tasarrufu yapmak isteyen sürücülerin merak ettiği soruyu bakın nasıl cevapladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

Ebebek, 176. Mağazasını Ankara Bilkent Center AVM’de açtı!

Her geçen gün mağazalarına bir yenisini daha eklemeyi sürdüren Ebebek, 176. Mağazasını Ankara Bilkent Center AVM’de açtı.

Emlak Katılım 3 yeni şube daha açtı!

Katılım Finans sektörünün en genç üyesi olarak faaliyetlerini sürdüren Emlak Katılım 3 yeni şube daha açtı...

Emlak Katılım, Kaynarca şubesini hizmete açtı!

Emlak Katılım, İstanbul’da bir yeni şubeyi daha hizmete açtı. Şube yatırımlarını hızlandıran Emlak Katılım, Kaynarca şubesi ile İstanbul’da 23, Türkiye genelinde ise 48 şubeye ulaştı. Emlak Katılım yıl sonuna kadar 50 şubeyi faaliyete geçirecek.

Ebebek 170. mağazasını İstanbul Tepe Nautilus AVM’de açtı!

Her geçen gün mağazalarına bir yenisini daha ekleyen ebebek, salgın döneminde de bebeveynlerin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Marka, 170. mağazasını İstanbul Tepe Nautilus AVM’de açtı.

Tavuk Dünyası 2020’de 15 restoran açtı!

Tavuk Dünyası CEO'su Volkan Mumcu, 2020 yılında 11 şehirde 15 yeni restoran açtıklarını söyledi. Mumcu, yıl sonuna kadar 10 restoran daha açmayı planladıklarını dile getirdi. 

AŞTİ yerine daha büyük bir proje yapılacak Haberi

AŞTİ yerine daha büyük bir proje yapılacak

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi. Candan şöyle konuştu: “AŞTİ’nin taşınmasıyla birlikte, alana ilişkin 4,5 emsalle, 1 milyon 500 bin metrekare toplam inşaat alanı olan, konsept proje hazırlığının bilgisini aldık. Yurtdışında 4 ofisten konsept tasarım istenmiş, 6 hafta içerisinde gelecek olan master tasarımlara göre çalışmalar başlayacakmış. AOÇ arazisi olan AŞTİ alanı taşındıktan sonra kullanılabilecek tek işlevi yeşil alan olarak ağaçlandırılmasıdır. Öyle rant projelerini aklınızdan geçirmeyin, AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir.”


ÖNCE PROJE SONRA PLAN

“Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, AOÇ arazilerinin ranta kurban edilmesinin müdürlüğü oldu” diyen Candan şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediye meclisinden plan değişikliği kararı almadan firma belirlenmiş, işin başındakiler belirlenmiş, emsal belirlenerek, konsept tasarımlar isteniyor....