25 / 04 / 2024

Asya Afet Azaltma Konferansı

Asya Afet Azaltma Konferansı

AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Türkiye'nin afetlere hazırlığı konusunda gerek kentsel dönüşüm olsun gerek her bir bireyin hazırlığı olsun gerekse bu konuda yapılması gereken çalışmalar olsun daha almamız gereken çok yol var" dedi...

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Depreme hazırlıklı olmalıyız! İşte afet yönetiminin 4 fazı!

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, depremin ciddiyeti ve kentsel yenilemenin önemi anlatıldı.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Şehirler için risk azaltma planları hayata geçirilecek!

Depremin yıkıcı etkisini azaltmak için önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda ulusal ve yerel ölçekte 'afet riski azaltma planları' hazırlanacak.

Süleyman Soylu'dan afet riski azaltma planları açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen Afet ve Acil Durum Kurulu 2020 Yılı 1. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kurulun ülkeye, millete, afet anında ve sonrasında yapılacaklara katkı sağlamasını dilediğini belirtti. 

2021'in sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamı oluşmuş olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 2021'nin sonunda 81 ilde il afet risk azaltma planlarının tamamının oluşacağını dile getirdi. 

Türkiye'de 3 bin 108 afet konutu inşa ediliyor!

Asya Afet Azaltma Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, ''Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640, inşaatı devam eden konut sayısı ise 3 bin 108'dir'' dedi.

Afet Risk Azaltma Sistemi ile afetlerin etkileri azalacak!

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, arşiv verileri ve bilimsel modellemeleri kullanarak geliştirilen Afet Risk Azaltma Sistemi ile afetlerin olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. 

İstanbul afet risk azaltma çalışmaları Japonya’da tanıtıldı!

İstanbul, Japonya’nın Sendai şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Afet Risk Azaltma 3. Dünya Konferansı’nda İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir’in katılımıyla “Riskleri Yönetmek” konulu panelde temsil edildi.

Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak!

Japonya - Türkiye ortaklığı ile 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' kapsamında Türkiye’deki tek pilot il olan Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak

Türkiye Afet Bilgi Bankası Nisan 2014'te bitirilecek!

ODTÜ ve AFAD işbirliğiyle afetler özellikle de depremlerle ilgili mevcut kaynaklar, Türkiye Afet Bilgi Bankası adı altında elektronik ortamda derlenecek...

Asya Afet Azaltma Konferansı Haberi

Asya Afet Azaltma Konferansı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen "Asya Afet Azaltma Konferansı"nın ardından Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Asya Afet Azaltma Merkezinin Japonya'nın desteğiyle faaliyet gösteren, Asya'dan 36 ülkenin üyeliğiyle afet risklerini azaltma konusunda çalışma yapan bir merkez olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu merkeze 2018' yılında üye olduğunu hatırlatan Güllüoğlu, 2018'deki toplantıda, bir sonraki konferansı Türkiye'de yapmayı teklif ettiklerini ve bu konunun olumlu karşılandığını söyledi.

Japon Devlet Bakanı Masaaki Taira'nın yanı sıra 36 üye ülkenin temsilcisi ve afet kuruluşlarının yöneticileriyle konferansı gerçekleştirdiklerini ifade eden Güllüoğlu, toplantının 3 gün süreceğini belirtti.

"Yaptığımız faaliyetleri paylaşma imkanı bulacağız"

Güllüoğlu, dünyanın fiziken en büyük kıtası olan Asya'nın afetlere de en fazla maruz kalan kıta olduğunu söyledi. 

Konferansta Asya ülkelerinin afetlerle ilgili çalışmalarının konuşulduğuna söyleyen Güllüoğlu,...