18 / 04 / 2024

at çiftliği Carpe Diem

at çiftliği Carpe Diem

ATÇILIK konusunda dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Hollanda’da Milli Binici Efe Siyahi’nin çiftliği Carpe Diem, Türk mimar Ahmet Yılmaz tarafından dizayn edildi. Mimar Yılmaz, Binicilik Hollanda Milli Takımı antrenörünün kendi çiftliğini de çizeceklerini söyledi.

Çatı Çiftliği Mimarlık Tarım Ve Eğitim Limited Şirketi kuruldu!

Çatı Çiftliği Mimarlık Tarım Ve Eğitim Limited Şirketi Zeytinburnu’nda  50 bin TL sermaye bedeli ile Hasibe    Akın Demir  ve  Veysi Demir tarafından kuruldu.

Çatı Çiftliği Mimarlık Tarım Ve Eğitim Limited Şirketi kuruldu!

Çatı Çiftliği Mimarlık Tarım Ve Eğitim Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasibe Akın Demir tarafından kuruldu.

Eyüpsultan Belediyesi’nin kiraladığı at çiftliği Sayıştay denetimine takıldı!

AKP'li Eyüpsultan Belediyesi tarafından 2018'de kiralanan at çiftliği, Sayıştay denetimine takıldı. Sayıştay, at çiftliği kiralanırken kamu hizmeti kıstasının gözetilmediğini vurgulayıp taşınmazlardan sorumlu birim personelinin bile konudan haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Sultançiftliği Gençlik Merkezi'nin temeli atılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi Sultançiftliği Mahallesi’nde yapımına başlanan Gençlik Merkezi'nin temelini atıyor.

Atatürk Orman Çiftliği'ne ne olacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki birinci derece doğal sit alanı olan Devlet Mezarlığı’nın ve bira fabrikasının yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Özaydoğanlar İnşaat Turizm Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultançiftliği Şubesi açıldı!

Özaydoğanlar İnşaat Turizm Gıda Otomotiv Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultançiftliği Şubesi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

3. Havalimanı için yakıt çiftliği inşa edilecek!

İstanbul 3. Havalimanı için 210 milyon liralık yatırımla 300 bin metreküp kapasiteli yakıt çiftliği inşa edilecek. Proje için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği'nin halk toplantısı 8 Eylül'de!

8 Eylül günü İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından yapılması planlanan “İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları” projesi için halkın katılımı ile toplantı düzenlenecek.

Arnavutköy Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği'nin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., Arnavutköy'de İstanbul Yeni Havalimanı Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları projesinin yapılmasını planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül Perşembe günü Durusu Mahallesi'nde yapılacak.

Naci Ağbal: Atatürk Orman Çiftliği satılmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Atatürk Orman Çiftliği ve devlet tiyatroları gibi kurumların özelleştirme yoluyla satılacağına ilişkin muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine, “Yok öyle bir şey” sözleriyle karşılık verdi.

Sarıyer Güvenal Çiftliği icradan 4.1 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Gümüşdere'de bulunan Güvenal Çiftliği'nin 1/2 hissesini satışa çıkardı. 13 bin 360 metrekare yüzölçümlü çiftliğin toplam satış bedeli 4 milyon 114 bin TL olarak belirlendi.

Kocaeli Vezirçiftliği Semt Konağı'nda sona doğru!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ''Semt konakları ve sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor. Vezirçiftliği Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi ise açılış için gün sayıyor.'' dedi.

Eski bakan İlker Tuncay Antalya'da at çiftliği kurdu!

ESKİ Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı Tuncay, Antalya’nın Kundu turizm bölgesinde Lara Horse Club At Çiftliği’ni hayata geçirdi. Tuncay, "At ve binicilik benim tutkum. Siyasetten emekli olduktan sonra yapmak istediğimi Antalya’da hayata geçirdim" dedi.

at çiftliği Carpe Diem Haberi

at çiftliği Carpe Diem

Hollanda hükümeti tarafından da destek alan proje, yine hükümet tarafından çiftlik yapmak isteyenlere örnek olarak gösterildi. Microsoft’un kurucusu Bill Gates tarafından da satın alınmak istendiği iddia edilen çiftlikten sonra yeni bir sipariş daha aldıklarını söyleyen Aşure şiketinin kurucusu Mimar Ahmet Yılmaz,  Binicilik Hollanda Milli Takımı antrenörünün kendi çiftliğinin de çizim işini aldıklarını söyledi. 


UÇAKLA DENETİM

20-30 at bağlama kapasitesi olan bir çiftliğin maliyetinin 2 milyon Euro civarında olduğunu söyleyen Yılmaz, “Hollanda’da bu tarz çiftlikleri inşa etmek çok zor. Hollanda hükümetinin müthiş bir denetim mekanizması var. 2 yılda bir uçakla gezilerek yapılar inceleniyor. Uygun olmayan yapılar için ciddi yaptırım uygulanıyor. Biz de Carpe Diem Binicilik Takımı’nın kurum kimliğinden dış peyzajına, iç mimarisinden mobilya tasarımına kadar tüm projelendirmeyi yaptık. Farklı ancak sisteme bağlı...