26 / 04 / 2024

Ataköyde ilk binalar

Ataköyde ilk binalar

1958 yılında Emlak Kredi Bankası Ataköy İkinci Kısım inşaatına başlanacakmış. Birinci kısımda daire sahibi olamayan vatandaşlara yönelik yapılacak olan proje, 600 daireyi ihtiva ediyormuş ve inşaata en kısa zamanda başlanacakmış.

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Marinada Residence ile Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor!

Mega kent İstanbul’da, marina içinde inşa edilen ilk ve tek rezidans projesi olan Ataköy Marinada Residence, Ataköy Marina'ya komşu bir yaşam başlıyor...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Herkes altını konuşurken o maden öyle bir atak yaptı ki! Bir ayda yüzde 30 değer kazandı! 24 yıl sonra ilk kez...

​​​​​​​Altın fiyatları rekordan rekora koşarken bir ayda yüzde 30 değer kazanan gümüş için UBS’den yeni bir tahmin geldi. Dev banka gümüş fiyatının yükselmeyi sürdürmesini beklerken yıl sonu için rakam da açıkladı. Diğer taraftan, Türkiye’de ise 24 yıl sonra ilk kez gümüş ithalatında rekor kırıldığı

Recep İvedik 7'den ilk fragman geldi: Köyde konut projesine savaş açıyor!

9 Aralık tarihinde Disney Plus'ta yayınlanacak olam Recep İvedik 7'den ilk fragman geldi: Elektrik faturası 900 lira gelince köye yerleşme kararı alan İvedik, buradaki rant projesine savaş açıyor.

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Yeni binalar kendi enerjisini kendi üretecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yeşil binalara ve bu binaların sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı. Buna göre yeşil bina sayısında 2017 yılından beri dünyada ilk 10 ülke arasında olan ve 2019'da altıncı sıraya yerleşen Türkiye, bugün Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2. etabı 2022'de açılacak!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın ilk etabı geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Çalışmaları devam eden 2. etabın 2022 yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Sanayi binaları ve depolara pandemi ilgisi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ilk etabı 2021'de açılıyor!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı için başkan Ekrem İmamoğlu'dan müjde geldi. Yeni metro hattı 2021'de hizmete açılacak.

Ataköyde ilk binalar Haberi

Ataköyde ilk binalar

ATAKÖY İKİNCİ KISIM İNŞAATINA BAŞLANIYOR


  İstanbul'da Ataköy'de inşasına başlanan birinci kısım blok apartmanlarda bir daire edinmek üzere bankamızda hesap açtırmış bulunan müşterilerimiz arasında tevzie esas olacak birinci tasnif yapılarak netice şubelerimize bildirilmiştir.

  Sayın halkımızın Ataköy Sahil Sitesi'ne gösterdiği rağbet ve alaka muvacehesinde yapılan elemede tasnide giremeyen vatandaşların da bir an evvel birer meskene sahip olabilmelerini teminen mudilerimizin tercih ettikleri küçük tipler de nazarı dikkate alınmak suretiyle takriben 600 daireyi ihtiva etmek ve 1. kısım inşaatla birlikte yürütülmek üzere hazırlanacak projesine göre, Ataköy 2. Kısım inşaatına en kısa zamanda başlanacaktır. 

  Ataköy birinci kısım inşaatına ait ilk tasnifte kendisine bir daire tahsis edilemeyen hesap sahiplerine, ikinci kısım inşaatımızda mevcut planları muteber sayılmak suertiyle ruçhaniyetlerinin temini yoluna gidilecektir. 

  Keyfiyet, evvelce hesap açtırmış...