26 / 04 / 2024

ataşehir çamlıca

ataşehir çamlıca

Yeni kurulan bir ilçenin eski tarihi olurmu yanıtı alındı. Bunun üzerine Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı bilgiler üzerine çalışma başlattı. Bu çalışma sonunda Ataşehir'in tarihçesi ortaya çıkarıldı...

Ümraniye Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Çamlıca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Yeni Çamlıca, Esenkent, Esenevler, Hekimbaşı, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Merkez Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Manisa Çamlıca'daki itfaiye müfrezesi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ilçesi Çamlıca Mahallesi’ne itfaiye müfrezesi kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Yangın ve diğer afetlere daha hızlı müdahale etmek amacıyla oluşturulan müfrezenin kısa süre içerisinde bölge sakinlerinin hizmetinde olacağı belirtildi.

Manisa Çamlıca Mahallesi'ne itfaiye müfrezesi yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ilçesi Çamlıca Mahallesi’ne itfaiye müfrezesi kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı projesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

Çamlıca Camii'nin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Çamlıca Camisi'nin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacağını müjdeledi.

Alanya Çamlıca'da asfalt çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal alan ekipleri, Alanya’nın farklı noktalarında asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Alanya kırsalında bulunan en büyük mahallelerden bir olan Çamlıca’da asfalt çalışmalarına başlandı.

Antalya Çamlıca yolu yenilenecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal alan ekipleri Alanya’nın Hocalar Mahallesi’nin yolu asfaltlandı. Hüseyin Güney sırada 14 kilometre Çamlıca yolunun olduğunu söyledi.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatı başladı!

Çamlıca Tepesi'ndeki vericilerin toplanacağı Çamlıca Kulesi'nin inşaatı başladı. Kule inşaatı kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde bütün partilerin ortak kararıyla alındı.

Mesa Çamlıca Evleri'nin terk alanları meclise taşındı!

Üsküdar Kısıklı Mahallesi Bağlar Yolu Caddesi'nde bulunan 42 bin 500 m2 alana inşa edilen Çamlıca Mesa Evleri ile ilgili tartışma Büyükşehir Meclisine taşındı.

ataşehir çamlıca Haberi

ataşehir çamlıca

Ataşehir'de bulunan mahallelerin, yaşlı sakinlerinden ve muhtarlarından toplanan kopuk bilgiler arşiv kayıtlarıyla birleştirilip doğrulandı. 'Yeni kurulan bir ilçenin eski tarihi olurmu' yanıtı alındı. Bunun üzerine Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı bilgiler üzerine çalışma başlattı. Bu çalışma sonunda Ataşehir'in tarihçesi ortaya çıkarıldı. 



Ataşehir kuruluş kanunu Tarih sayfalarında 


ATAŞEHİR  ilçesinin kuruluşundan, Kadıköy, A Ümraniye, Üsküdar'dan bazı mahalleleri de içine alarak sınırlarının çizilmesinden sonra, Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı'nın, Tarih ve Kültür Konseyi, ilçenin tarihini ortaya çıkarmak için bir çalışma başlattı. Kaynak olarak başvurulan yerel yönetim kurum ve kuruluşlarında ve 17 mahallenin muhtarlıklarında tarihi geçmişi yansıtacak belge ve bilgi bulunamadı. Bu kurum ve kuruluş yetkililerinden de "Yeni kurulan bir ilçenin eski tarihi olur mu"yanıtı alındı. Bunun üzerine konsey çalışanları,...