24 / 04 / 2024

atatürk havalimanı yolcu sayısı

atatürk havalimanı yolcu sayısı

Avrupa Havalimanları Konseyi'nin (ACI) Temmuz 2015 trafik raporu yayınlandı. Rapora göre, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı, kendi kategorilerinde en fazla yolcu artışı olan havalimanları arasında birinci oldu.

İstanbul havalimanları 80 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına 2014 yılında gelen giden yolcu sayısı 80 milyonu aşarak, dünyada 215 ülke içinden 199'unun nüfusunu geride bıraktı..

İstanbul'daki havalimanları 68 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

İstanbul'daki havalimanları 8 yılda 357 milyon 537 bin yolcuya hizmet verdi!

Türkiye'de yolcu ve de uçak trafiğinin en fazla yaşandığı İstanbul'daki Atatürk ve de Sabiha Gökçen havalimanları, 8 yılda 357 milyon 537 bin yolcuya hizmet verdi.

Atatürk Havalimanı iniş-kalkış yapan bin 300 uçakla tarihi rekor kırdı!

Atatürk Havalimanı, iniş-kalkış yapan uçak sayısında ilk kez bin 300 rakamını geçerek tarihi rekor kırdı. Havalimanına 25 Haziran günü bin 305 iniş-kalkış gerçekleşirken, 142 bin 169 yolcu da geçiş yaptı...

Atatürk Havalimanı 1294 sefer sayısı ile rekor kırdı!

Okulların kapanıp tatilin başladığı 13 Haziran Cuma günü 24 saat içinde uçak trafiğinde 1294'e yolcu sayısında da 142 bine ulaşıldı. Bundan önceki rekor 1271 uçak, 138 bin 794 yolcu ile 10 Haziran 2014 günü kırılmıştı.

Atatürk Havalimanı'na 297 uçak iniş yaptı!

Okulların kapanıp tatilin başladığı 13 Haziran Cuma günü 24 saat içinde uçak trafiğinde 1294'e yolcu sayısında da 142 bine ulaşıldı. Bundan önceki rekor 1271 uçak, 138 bin 794 yolcu ile 10 Haziran 2014 günü kırılmıştı.

TAV'da yolcu sayısı yüzde 14 arttı!

TAV Havalimanları'nın faaliyet gösterdiği havalimanlarındaki toplam yolcu sayısı nisan ayında yüzde 14 artarak 7.69 milyon oldu. Aynı dönemde uluslararası yolcu sayısı ise yüzde 15 artışla 4.34 milyon oldu...

İstanbul Atatürk Havalimanı yolcu trafiği en hızlı büyüyen havalimanı oldu!

TAV açıklamasına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ocak ayında yolcu sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,8 arttı. Bu sonuçla Atatürk Havalimanı, yolcu trafiği en hızlı büyüyen havalimanı oldu...

İstanbul Atatürk Havalimanı, 2013'te 51.3 milyon yolcuyla 5. oldu!

Avrupa' nın en yoğun havalimanları sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı 2013' te 51.3 milyon yolcuyla Madrid' in Barajas Havalimanı' nı geride bırakarak ilk 5'e girdi...

Atatürk Havalimanı'nın kapanışına ilişkin hazırlıklar başladı!

3. Havalimanı’nda çalışmalar son sürat devam ediyor. İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 68'i tamamlandı. Atatürk Havalimanı'nın ise kapanışına ilişkin hazırlıklar başladı.

Atatürk Havalimanı kararına Mehmet Şimşek'ten ilk yorum!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın, Atatürk Havalimanı'nın imara açılmayacağı fuar alanı olacağı konusunda yaptığı açıklamaya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten destek geldi. Şimşek, konu ile ilgili ilk açıklamayı yaptı.

Atatürk Havalimanı uluslararası fuar merkezine dönüşmeli!

MedyaCity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin açıklama yaptı. Kurt, Atatürk Havaliman’ının dünya standartlarında bir fuar merkezine dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Atatürk Havalimanı imara açılmayacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı'nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirtti. Arslan 'Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil' dedi.

Atatürk Havalimanı'nın ek terminal binası tamamlandı!

Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini artıracak ek giden yolcu terminali açılmayı bekliyor. Atatürk Havalimanı'nın ek terminal binası tamamlandı.

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı'nın akıbetine ilişkin açıklama yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

Karat 34 Atatürk Havalimanı'nın yanı başında yükseliyor!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz.

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında tarihi fırsat!

Atatürk Havalimanı’nın hemen yanında yükselen prestijli bir karma yaşam projesi olan Karat 34’te 0,42’den başlayan oranlar ve 120 aya varan vadelerle ev sahibi olabilirsiniz..

Tarkim Havacılık'ın Atatürk Havalimanı'ndaki 2 hangarı mühürlendi!

Tarkim Havacılık'ın Atatürk Havalimanı'ndaki 2 hangarı mühürlendi. Şirket çalışanlarının apron kartları iptal edilirken, hangarda bulunan 11 uçakta ise arama yapıldı.

AKT Turizm Kargo Havacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Atatürk Havalimanı Şubesi açıldı!

AKT Turizm Kargo Havacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Atatürk Havalimanı Şubesi, Cenk Gökhan Şube Müdürlüğü'nde 380 bin TL sermaye ile 22 Ağustos'ta Bakırköy'de açıldı.

Atatürk Havalimanı'nın ana giriş kapısı genişletiliyor!

28 Haziran'da yaşanan terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı'nda genişletilen güvenlik önlemleri nedeniyle oluşan uzun araç kuyruklarını azaltmak için ana giriş kapısının bulunduğu bölüme araç kontrol 'cep'i yapılıyor.

Atatürk Havalimanı için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul'da inşaatına başlanan üçüncü havalimanının 2018 yılında açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden yeni havaalanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın kent ormanı olmasını isteyen Nurhan Çetinkaya bir imza kampanyası başlattı.

Atatürk Havalimanı genişletme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalini genişletmek için projenin ilk etabı tamamlandı.

atatürk havalimanı yolcu sayısı Haberi

atatürk havalimanı yolcu sayısı


Avrupa Havalimanları Konseyi'nin (ACI) Temmuz 2015 trafik raporu yayınlandı. Rapora göre, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı, kendi kategorilerinde en fazla yolcu artışı olan havalimanları arasında birinci oldu.


Dış hat yolcusu Temmuz ayında yüzde 30 artış kaydederek rekor seviyeye ulaşan Ankara Esenboğa Havalimanı ile toplam yolcusu yüzde 39,5 artış gösteren Trabzon Havalimanı da gösterdikleri performansla Avrupa’nın en fazla yolcu artışı sağlayan havalimanları listesinde yer almayı başardı.

20 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı Karadeniz Bölgesinde hizmet veren havalimanlarına olan talebi olumsuz etkilemedi, yoğunluk artarak devam etti. Trabzon Havalimanı, ACI Europe 2015 Yılı Temmuz Ayı Trafik Raporunun kapsadığı 209 havalimanı arasında en yüksek artış sağlayan havalimanları sıralamasına ilk kez girmeyi başardı. 

İşte İstanbul`un 2 havalimanının yolcu artışında Avrupalı rakiplerini solladığını ve diğer...