18 / 04 / 2024

Atatürk havalimanına konan uçak sayısı

Atatürk havalimanına konan uçak sayısı

1958 yılında Yeşilköy'de bulunan Atatürk Havalimanı'na 7 bin 445 uçak gelmiş ve İstanbul'a 67 bin 578 yolcu taşımız. Uçaklardan, 1 milyon 604 bin 905 lira alana konuş ücreti alınmış.

Atatürk Havalimanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy-Küçükçekmece İlçesi Atatürk Havalimanı ve Yakın Çevresine İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

TOKİ'den Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklama! 

TOKİ, Atatürk Havalimanı'na ilişkin bazı internet sitelerinde yer verilen haberlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. TOKİ, ihale kararının bildirilmesinden önce herhangi bir çalışmaya başlanmadığını belirtti.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Atatürk Havalimanı'na konut mu yapılacak? Bakan Murat Kurum Atatürk Havalimanı kararını duyurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nı kararını resmen açıkladı. İşte Bakan Kurum'un merakla beklenen o açıklaması..

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inşa edilecek millet bahçesinin ihalesinin yıl sonunda yapılacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine ilişkin çeşitli hususların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ'ye mi verildi?

Yeni bir millet bahçesi hayata geçirilmesi planlanan Atatürk Havalimanı arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na verildiği iddia edildi. Bakanlıktan konuyla ilgili flaş açıklama geldi. İşte o açıklama...

Atatürk Havalimanı'da inşa edilen salgın hastanesinde son yaklaşıldı!

8 Nisan tarihinde Atatürk Havalimanı'nda inşaatına başlanan bin yataklı salgın hastanesinde son aşamaya yaklaşıldı. Hastanenin 45 günde tamamlanması amaçlanıyor.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastane emlak piyasasını nasıl etkileyecek? 

Atatürk Havalimanı arazisine yapılan pandemi hastenesinin havalimanı çevresindeki ilçelerde emlak piyasasını etkileyeceği öngörülüyor. Peki emlak piyasası nasıl etkilenecek? Emlakçılar konuyla ilgili ne diyor? İşte detaylar...

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Atatürk Havalimanı'nda yapılan pandemi hastanesi havadan görüntülendi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapımına başlanan Atatürk Havalimanı'ndaki salgın hastanesi inşaatında 1 ay geride kaldı. Geçtiğimiz günlerde çevre düzenlemesinin de başladığı inşaatta yol ve otopark bölümlerinin bir bölümünün bitirildiği görüldü...

Atatürk havalimanına konan uçak sayısı Haberi

Atatürk havalimanına konan uçak sayısı

Yeşilköy'e bir yılda 7.445 uçak geldi.


2 MİLYON LİRA DÖVİZ BIRAKAN UÇAKLAR ŞEHRİMİZE 67.578 YOLCU TAŞIDI.


  1958 senesi zarfında Yeşilköy Hava Alanı'na muhtelif hava yolları şirketlerine ait 7.445 uçak gelmiş ve 1 milyon 604 bin 905 lira alana konuş ücreti ödenmiştir. Konaklama ücreti ve bakım masrafları ile 2 milyon lira döviz bırakan uçaklarla bir yılda şehrimize 67.578 yolcu gelmiş. 96.276 yolcu transit geçmiş ve 74.637 yolcu da şehrimizden gitmiştir. 

  Bu suretle Türkiye dışına çıkanlar ve girenlerin nisbeti geçen seneye nazaran azalmış, transit geçenlerin ise nispeti artmıştır. Alanda, her dışardan gelen yolcunun ortalama 10 dolar bozdurduğu ileri sürülmektedir.


Milliyet Gazetesi 9 Ocak 1959 



Abdullah Kutalmış...