28 / 03 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği spor vadisi son durum 2019

Atatürk Orman Çiftliği spor vadisi son durum 2019

Atatürk Orman Çiftliği’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘spor vadisi’ yapılacak. Bakanlık, spor vadisi için ihale düzenledi. İhaleyi alan firmaya 291 bin lira verilecek...

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'nin arazi varlığı 382 dekar azaldı!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi son 20 senede 382 dekar azalarak 33 bin 105 dekara kadar düştü. 2002'de 33 bin 487 dekar arazi varlığına sahip olan AOÇ, varlığının 382 dekarını kaybetmiş oldu...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Mahkeme, AOÇ alanına dair plan değişikliklerini iptal etti!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan ve TEBA Vakfı’na tahsis edilen toplamda 555 bin metrekarelik alana ilişkin plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptal edildiğini duyurdu.

Atatürk Orman Çiftliği yapılaşmaya açılmayacak!

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nden, Etimesgut'ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı'nın "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasına izin çıkmadı. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliğinde son durum!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Atatürk Orman Çiftliği’ni yapılaşmaya açan plan değişikliğine mahkemeden ikinci defa dur kararı geldi.

AOÇ arazisindeki vakfın yer değiştirmesi meclis gündeminde!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yer alan Mesa Dağıtım Merkezinin bir vakıf tarafından deplase edilmesi işlemine ilişkin soru önergesi verdi. 

Atatürk Orman Çiftliği spor vadisi son durum 2019 Haberi

Atatürk Orman Çiftliği spor vadisi son durum 2019

Atatürk Orman Çiftliği’ne Gençlik ve Spor Bakanlığı  ‘spor vadisi’ inşa edecek. Bakanlık, zemin etütlerinin yapılması ve proje dosyasının hazırlanması için ihale gerçekleştirildi.

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılacak yeni proje için (AOÇ) Gençlik ve Spor Bakanlığı, hazırlıklara başladı.

Bakanlık, "Atatürk Orman Çiftliği Spor Vadisi Projesi” için proje ve etüd raporlarının hazırlanmasına yönelik ihale gerçekleştirdi. İhaleyi alan şirket; mimari, statik, mekanik projeler ile zemin etüdünü yapacak. Sözleşme bedeli olarak şirkete 291 bin TL ödenecek. Proje dosyalarının hazırlanması için şirkete 240 gün süre verildi. Projeler ile zemin etüdü 29 Nisan’da tamamlanacak.

İptal edilmişti

Ankara 7. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği’nde “spor alanı” amaçlı plan değişikliklerinin yüksek yoğunluklu yapılaşma içerdiğini belirterek, iptal etmişti. 

Proje bilgileri paylaşılmıyor

TMMOB...