26 / 04 / 2024

atatürkün selanikteki evi

atatürkün selanikteki evi

Krizden kurtulmanın yollarını arayan Yunanistan çareyi Atatürk'ün Selanik'teki evini, Türklere nikâh salonu olarak kiralamakta buldu. Organizasyon şirketleri, İzmir-Selanik arasında karşılıklı direkt uçuşlara da başlıyor.

Atatürk gerçekte hangi evde doğdu?

Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris’in “Atatürk’ün Langada’da esas doğduğu evi bulduk” açıklaması olay oldu. Peki, gerçek ne? Danışmanı Butaris’in, yanlış anlaşıldığını söylüyor. Atatürk’ün Langada’da doğduğuna yönelik hiçbir akademik kanıt yok.

Atatürk'ün Selanik'teki evi yeniden düzenlendi!

Selanik Atatürk Evi, 2. etap teşhir tanzim çalışmaları tamamlanarak, Cumhuriyet'in 91. kuruluş yıl dönümünde yeniden ziyarete açıldı. Selanik Atatürk Evi'nin çerçevesinde Kocaeli ve Uşak Müzesinden getirilen 50 kadar esere yer verildi.

İşte Atatürk'ün Selanik'teki evi!

Atatürk’ün bugünkü Yunanistan’ın Selanik kentinde doğduğu evi ağustos ayında restorasyondan geçirilip açıldığında ‘içi boş’ diye eleştirilmişti. Selanik Belediyesi 1937 yılında evi satın alarak Türkiye’ye hediye etti.

Atatürk'ün doğduğu ev ziyarete açılıyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında Selanik'te doğduğu evi yeniden restore etti. Müzenin açılışı yarın Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik tarafından gerçekleştirilecek.

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar plan değişikliklerine mahkemeden dur!

Mahkeme, Ankara Çukurambar’da, TOKİ'ye devredilen ve satışa sunulan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde Atatürk’ün mirasına aykırı konut ve ticaret alanına ilişkin plan değişikliklerinin yapılamaması kararını verdi. 

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

atatürkün selanikteki evi Haberi

atatürkün selanikteki evi

Krizden kurtulmanın yollarını arayan Yunanistan çareyi Atatürk'ün Selanik'teki evini, Türklere nikâh salonu olarak kiralamakta buldu.


Ekonomik krizden kurtulmanın yollarını arayan Yunanistan'da bazı havayolu ve tur şirketleri, gözünü Atatürk'ün Selanik'te doğduğu eve dikti. Selanik'teki evin nikâh organizasyonlarında kullanılması için harekete geçen şirketler, İzmir-Selanik arasında karşılıklı direkt uçuşlara da başlıyor. Yunanistan merkezli bir şirket ile İzmir'deki tur operatörlerinin yaptığı toplantıda iki ülke arasındaki turizmin artırılması görüşüldü. Yunan şirket yetkilisi Dimitris Gkazias, önümüzdeki ay İzmir-Selanik arasında karşılıklı direkt uçuşlara başlayacaklarını söyledi. Gkazias, "Türk turistler, nikâh için özellikle Santorini adasını tercih ediyor. Biz Türkiye için önemli bir kişi olan Atatürk'ün evinde nikâh yapılması için yetkililerle görüştük. Kapasiteye, talebe ve mevsimsel durumlara göre içerde veya dışarda nikâhlar yapılabilir. Türkiye'den gelen çift, yaşamı boyunca bu mutluluğu...