25 / 04 / 2024

atık tesisleri

atık tesisleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıklar için İzmir'de solucan tesisi kuruyor. Şehirlerin çöp sorununa solucanlar çare olacak. Türkiye'de ilk defa İzmir'de kurulacak tesisle, solucanlar tarafından evsel atıklar yenerek gübre üretilecek...

Edirne Katı Atık Tesisleri 2 ay sonra açılıyor!

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin inşaatının 2 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tesisin Türkiye'de ki üç-dört tane çevreci tesisten biri haline geleceğini söyledi.

Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin temeli atıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Uzunburun Mahallesi'nde 84 milyon 991 bin liraya ihale edilen "katı atık bertaraf tesisi ve düzenli depolama tesisi"nin temelini törenle attı.

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 2017'de tamamlanacak!

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Vali Şerif Yılmaz ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı...

Şanlıurfa'da Atık Su Arıtma Tesisleri yapılacak!

Modern kentleşmenin yapısal revizyonunu merkez ve kırsal ilçelerde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ve Bozova’da yapımına başladığı Atık Su Arıtma Tesisleriyle çevreye duyarlılık projelerini adım adım gerçekleştiriyor.

Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımına başlandı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’ya kazandıracağı atık su arıtma tesisinde yapım çalışmalarına başlanıldı. MASKİ, Manisa merkez, Gördes, Soma ve Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisleri’nin de yer teslimini gerçekleştirdi.

Manisa'ya modern katı atık tesisi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapımına başlanan Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.85 milyon liraya ihalesi yapılan tesislerin yüzde 7'si tamamlandı.

Recep Gürkan Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ni inceledi!

7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak, Edirne Belediye Başkanı olarak görev başlayan Recep Gürkan, Başkanlığını yaptığı Edirne Katı Atık Birliği üyeleriyle Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ni inceledi.

Karaoğlanlı Atık Su Arıtma Tesisi hizmete girdi!

Şehzadeler İlçesi Karaoğlanlı Mahallesi’nde 2012 yılında yapılan Atık Su Arıtma Tesisleri’nde mutlu son yaşandı. Uzun yıllar bekletilen Karaoğlanlı Atık Su Arıtma Tesisleri sonunda faaliyete geçirildi.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar sürüyor!

Manisa'da Uzunburun mevkiinde yaklaşık 440 dönüm arazi üzerinde yapımına başlanan ve 650 ton çöp depolama kapasitesinde olacak Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Tekirdağ Evsel Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayrabolu ilçesinde yaptırılan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Evsel Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKÎ) tarafından Hayrabolu'da yapımı tamamlanan İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Tesisleri ile Evsel Atık Su Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Antalya Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi imar planı askıda!

Antalya Kepez Kızıllı Köyü Antalya Kenti Düzenli Depolama Tesisleri amaçlı mevzii imar planının kullanımları içinde Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf tesisleri imar planı değişikliği askıda...

Konya Büyükşehir Belediyesi katı atık tesisi yaptıracak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisleri'nin yapımı ve işletilmesi için 42 yıl süreyle imtiyaz hakkı verecek. İhalesi 7 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.

atık tesisleri Haberi

atık tesisleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı projeyle evsel atıkların dönüştürülmesinde solucanlardan yararlanılacak. İzmir Karabağlara yapılacak tesisle evsel atıklar solucanlar marifetiyle gübreye dönüştürülerek ekonomik değer oluşturulacak. Engellilerin çalışacağı tesiste uygulanan modelin Türkiye geneline yayılması da planlanıyor.

Yer tespiti yapılan projede, gübre üretimine Ekim ayında başlanacak. Proje için ABD, Romanya ve Ukranya’dan çöp işinde uzman 1 milyon solucan ithal edilecek. 9 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve bin 930 ton kapasiteli tesiste sadece pazarların sebze ve meyve atıkları gibi organik evsel atıklar kullanılacak. Yine Karabağlar ilçesinde bulunan katı atık tesisinden de buraya evsel atıklar getirilecek. VERMİ adı verilen kırmızı solucanlar bu atıkların üzerine salınacak. Solucanlar tarafından kemirilen evsel atıklar, 15 günle 1 ay arasında değişen sürelerle gübreye dönüşecek. Solucanlar tarafından üretilen gübre, park,...