25 / 04 / 2024

Atilla Engin

Atilla Engin

Kazı Başkanı Doç. Dr. Engin: Çalışmalarımızla özellikle Tunç çağından önemli olan bu krallığın tespitine yönelik lokalizasyonu ile ilgili düşüncelerimiz var. Burasının antik Ullis (İllis) kent olduğunu düşünüyoruz dedi...

Engin Ardıç'tan kaçak villa eleştirisi!

Son zamanlarda birçok kaçak villa haberi gündeme geldi. Engin Ardıç, kaçak villa inşa ettirenlere tepki göstererek, "Apartman katında yaşayamıyorlar, daral geliyor olmalı. İlle de "müstakil" villa" dedi..

Engin Aksoy: Vodafone Park'ın altyapı yatırımı 10 milyon doları geçti!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yaptığı açıklamada Vodafone Park'ın altyapı yatırımının 10 milyon doları geçtiğini dile getirdi.

Oğulcan Engin’in lüks rezidansına beğeni yağdı!

Seda Sayan ve eski futbolcu Sinan Engin'in çocukları Oğulcan Engin'in 2018'de Şişli-Esentepe'de yer alan lüks bir rezidansın fotoğraflarına beğeni yağdı.

Atilla Yeşilada: Belki 500 bin dükkan, mağaza, işletme kapandı, 2 milyon işsizimiz olacak!

Koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde borçlu firmaların yakında iflas bayrağını çekebileceğini bildiren ekonomist-yazar Atilla Yeşilada, bazı devletlerin de moratoryum ilan etmek zorunda kalacağı öngörüsünde bulundu.

Hasan Engin: İş verene kira yardımı yapılmalı!

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan “Ekonomi İstikrar Kalkanı” paketini değerlendirdi…

Engin Özkoç'tan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması! 

CHP Başkanvekili Engin Özkoç, bugün yapılan Kanal İstanbul ihalesi hakkında açıklamalarda bulundu. Özkoç, " Önceliğimiz gerçekten Kanal İstanbul mudur?" dedi...

Engin Geoteknik Proje İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Engin Geoteknik Proje İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Engin Uysal tarafından kuruldu. 

Engin Özkoç: Sakarya'daki depreme dayanıksız okulların yıkım kararı doğru!

Sakarya’daki depreme dayanıksız okullara yıkım kararı verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Atilla Ataman'dan Trabzon Millet Bahçesi açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi I. Başkan Vekili Atilla Ataman, Avni Aker Stadyumu’nun yer aldığı bölgede yapılacak olan millet bahçesi ve amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarına yanıt verilmesi hususunda değerlendirmeler yaptı.

Vadi Engin Turizm ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Vadi Engin Turizm ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Engin Bulut tarafından kuruldu.

Atilla Seyahat Limited Şirketi kuruldu!

Atilla Seyahat Limited Şirketi Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla tarafından kuruldu.

Engin Hepileri ve Beyza Şekerci İzmir'de ev yaptırdı!

Engin Hepileri ve Beyza Şekerci çifti şehrin stresinden kurtulmak için doğaya kaçtı. Ünlü çift, İzmir'de tek katlı bir taş ev yaptırdı. 

Atilla Çelik ve İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atilla Çelik ve İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Büyükatilla tarafından kuruldu.

Atilla Engin Haberi

Atilla Engin



Oylum Höyük'te yapılan kazılarda Hazreti İbrahim'in bölgede yaşadığına dair bulgulara ulaşıldı. Oylum Höyük'teki kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle devam ediyor. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Engin başkanlığında 20'si teknik 60 kişilik ekibin katılımıyla başlatılan ve 140 bin lira bütçe ayrılan çalışmalar sürüyor.


Engin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oylum Höyük'ün bölgenin en önemli ve büyük höyüklerinden olduğunu söyledi.


Höyükteki çalışmalarla bölgenin tarihine ışık tuttuklarını ifade eden Engin, şöyle devam etti:


"Oylum Höyük, boyutu itibariyle Türkiye'nin en büyük höyüklerinden biri ama daha önemlisi özellikle Tunç Çağı'nda önemli bir krallık merkezi olmasından dolayı burada bulunuyoruz. Üç kazı sezonunda ele geçen çivi yazılı belgeler, Hitit Krallarına ait mühür baskıları ve mühürler buranın artık bir krallık merkezi olduğuna şüphe bırakmıyor....