25 / 04 / 2024

atina cami

atina cami

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın ilk camisi, 14 yıllık plan ve inşa sürecinden sonra açıldı...

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yılın Nisan ayında açılması planlanan caminin sene sonuna kalması sorun yarattı. 

Atina'daki cami 2 ay içinde tamamlanacak!

Atina'da yıllar süren ertelemelerin ardından yapımına başlanan caminin 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 350 kişi kapasiteli caminin minaresi olmayacak.

Atina'ya inşa edilecek cami için çalışmalar başladı!

Cami inşaatında yer alan şirketlerden Intrakat'ın Üst Yöneticisi Souretis: "Caminin inşa edileceği alanda şantiye çalışmaları bu sabahki operasyonun ardından başladı" dedi.

Atina'ya yapılması planlanan cami Yunan hükümetini böldü!

Atina'da inşa edilmesi planlanan cami için mecliste görüşülen önergede hükümet ortakları SYRIZA ve ANEL uzlaşma sağlayamadı

Atina'da cami inşaatına itiraza ret!

Yunanistan’da Danıştay, Atina’nın Votanikos bölgesinde inşa edilmesi kararlaştırılan camiye yapılan itirazı reddetti. Danıştayın kararında ibadet yerlerinin inşasında çevreye olası etkilerin hesap edilmesi gerekmediği belirtildi.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Atina'ya cami yapılmalı milli güvenlik açısından önemli!

Attiki Eyalet Başkanı Duru: "Atina’da cami yapılması milli güvenlik açısından gerekli" dedi. Yunanistan’da, Attiki Eyaleti Başkanı Rena Duru, başkent Atina’ya cami yapılmasının ülkenin milli güvenliği açısından bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Atina'da cami yapımı Çevre Bakanlığı'na takıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılması kararlaştırılan ancak itirazlar nedeniyle inşaatı bir türlü başlamayan cami projesinin bu kez Yunanistan Çevre Yeniden Yapılanma Bakanlığı’na takıldığı bildirildi.

Hüseyin Zeybek: Atina'ya cami yapılmalı!

Yunanistan iktidar partisi Syriza İskeçe Milletvekili Zeybek, "Bence artık Atina'ya cami yapılma zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Hatta birden fazla cami yapılması lazım" dedi.

Atina Cami'nin inşaat ihalesi sonuçlandı!

Atina'ya cami inşaatı için açılan 5. ihalede, Yunanistan'ın en büyük 4 inşaat şirketinden oluşan konsorsiyuma verildi. Atina Cami'nin 2014 yılının Nisan ayında ibadete açılması planlanıyor..

Atina'da yapılması planlanan caminin dördüncü ihalesine de teklif gelmedi!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılması planlanan cami için önceki gün gerçekleşen 4'üncü ihaleye de herhangi bir inşaat şirketi teklif vermedi. Altyapı bakanlığı, 5'inci ihaleyi 10 gün sonra gerçekleştirmeyi planlıyor..

atina cami Haberi

atina cami

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın ilk camisi, 14 senelik plan ve inşa sürecinden sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ibadete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Atina Camisi, 2 Kasım 2020 itibarıyla hizmete açılmıştır ve dini alanlar için öngörülen Kovid-19 önlemleri çerçevesinde mesafe ve sağlık tedbirleri uygulanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bundan böyle beş vakit namaz kılınacağı bildirilen camide, güvenlik, temizlik, koruma ve diğer hizmetler için tüm gerekli düzenlemelerin sona erdiği açıklandı.

- Salgın nedeniyle cemaat 9 kişiyle sınırlı

Koronavirüs nedeniyle resmi açılışının başka bir tarihte yapılacağı belirtilen caminin, vakit namazlarında cemaatin salgın koşullarından dolayı 9 kişiyle sınırlandırıldığı belirtildi.

Caminin ilk imamı ise 49 yaşındaki Fas kökenli Yunan vatandaşı Muhammed Zaki oldu.

Yunanistan Din İşlerinden Sorumlu Genel Sekreteri...