23 / 04 / 2024

ATO Taşınmaz Ticareti toplantısı

ATO Taşınmaz Ticareti toplantısı

ATO Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) iş birliği ile düzenlediği “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Bilgilendirme Toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşti...

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği 2021!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyette bulunamıyor. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi 2021 örneği...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Nazım Erdoğan'dan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği değerlendirmesi!

sahibindencom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin, "Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bu düzenlemeyi çok önemli buluyor ve destekliyoruz." dedi.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl iptal edilir? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik yürürlüğe girdi. Artık belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi örneği...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sorgulama!

Emlakçılık sektöründe kayıt dışılığın ve haksız rekabetin önüne geçecek Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sorgulama ekranı...

Taşınmaz ticaretinde kurallar değişiyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre lise mezunu olmayan emlak işletmesi açamayacak.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31274 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ATO Taşınmaz Ticareti toplantısı Haberi

ATO Taşınmaz Ticareti toplantısı

Ankara’nın savunma sanayi ve sağlık alanında Türkiye’nin göz bebeği olduğunu belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Ankara zenginleşiyor. Ankara’nın zenginleşmesi demek bu şehirde konut ve iş yeri ihtiyacının sürekli artması anlamına geliyor” diye konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre, ATO Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) iş birliği ile düzenlediği “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Bilgilendirme Toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, ATO Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Döğer, komite üyeleri Hacı Ali Taylan, Mustafa Uludağ, Kasım Yıldız ve Koray Altıntop ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Toplantının açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, “Ankara, 5,5 milyon nüfusu ile ülkemizin en kalabalık ikinci...