16 / 04 / 2024

Atölye Dünya Mimarlık Topluluğu ödülleri

Atölye Dünya Mimarlık Topluluğu ödülleri

Atölye’nin Özel Sezin Okulu’nun anaokulu ve ilkokul bölümleri için hayata geçirdiği mekânsal tasarım ve kültürel değişim projesi, çifte ödül aldı.

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

İd Studio Mimarlık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İd Studio Mimarlık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şİşli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlke Deniz tarafından kuruldu.

ATM'den para çekmek yasaklandı. Son dakika olarak duyuruldu. Dünya şaşkına döndü. Banka müşterileri dondu

Bir ülkede ATM'den para çekmek yasaklandı. Bu flaş gelişme "Son dakika" olarak duyuruldu. Tüm dünya bu haberle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

Özkeskinler Mimarlık İnşaat Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkeskinler Mimarlık İnşaat Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşat Keskin tarafından kuruldu.

Atölye 417 Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atölye 417 Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehtap Ortaç Balcı ve Öznur Çakan ortaklığında kuruldu.

Atölye Heyday İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Atölye Heyday İç Mimarlık Anonim Şirketi Pendik'te Hayriye Pınar tarafından kuruldu.

Dıonysos Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldué!

Dıonysos Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Erdal Tatli tarafından kuruldu.

Pickhobi Yenilikçi İç Ve Dış Mekan Mimarlık Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pickhobi Yenilikçi İç Ve Dış Mekan Mimarlık Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Tutmaz tarafından kuruldu.

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılım Dönüşüm Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Karğın tarafından kuruldu.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

Atölye Aden Mimarlık İnşaat Mobilya Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atölye Aden Mimarlık İnşaat Mobilya Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Neda Yağlı tarafından kuruldu.

Atölye Dünya Mimarlık Topluluğu ödülleri Haberi

Atölye Dünya Mimarlık Topluluğu ödülleri

Atölye’nin Özel Sezin Okulu’nun anaokulu ve ilkokul bölümleri için hayata geçirdiği mekânsal tasarım ve kültürel değişim projesi, dünyanın her yerinden mimar, mimarlık öğrencisi ve akademisyenleri bir araya getiren Dünya Mimarlık Topluluğu (World Architecture Community – WAC) tarafından “En İyi İç Mekan Mimari Tasarım” ödülünü aldı. Proje hem jüri değerlendirmesi hem de topluluk üyelerinin oylarıyla belirlenen iki ayrı kategoride de ödül aldı.

Projenin ilk aşamasında Atölye’nin mimar, grafik tasarımcı, mühendis ve kullanıcı deneyimi tasarımcılarından meydana gelen disiplinlerötesi ekibi okuldaki mevcut durumu ve öğrencilerin ihtiyaçlarını belirlerken, eğitimdeki yerel ve küresel eğilimleri analiz etti. Elde edilen verilerden hareketle AtölyeÖzel Sezin Okulu'nun ilkokul ve anaokulu alanlarını öğrenmeyi ve iş birliğini teşvik eden esnek pedagojik alanlara dönüştürmeyi hedefledi.

Okul Yönetimi ile iş birliği içinde, “bilgi...