20 / 04 / 2024

avanos evleri imar planı

avanos evleri imar planı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye tarafından yürütülen "Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı" çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu krizi!

İstanbul Beykoz'da, çok sayıda ünlü ismin de oturduğu Göksu Evleri'nde yaşayanlar, imar barışından faydalanarak kat mülkiyeti tapularını almak amacıyla kooperatif yönetimine yetki tanıdı. 

İmar affı kanunu 2021'de devam edecek mi?

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı kanunu ile milyonlarca kişi evleri için yapı kayıt belgesi aldı. Peki imar affı kanunu 2021'de devam edecek mi? İmar affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Avanos Belediye Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşülecek!

Avanos Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı Salı günü gerçekleştirilecek. Toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Avanos Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşulacak!

Avanos Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Avanos Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplandı. Toplantıda imar konuşuldu.

Meram Uluırmak Evleri tanıtıldı!

Kentsel dönüşüm alanında önemli projeler hayata geçiren Meram Belediyesi, ilçeyi imar ve ihya etme çalışmaları çerçevesinde 1646 dairelik dev bir çalışma olan Uluırmak Evleri projesini de hayata geçiriyor. 

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Mehmet Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayla ve yazlık evlerin imar barışı kapsamında olup olmadığıyla ilgili açıklamada bulundu. Özhaseki, imar barışı kanunun bütün ihtilafları gidereceğini söyledi.

Avanos Belediyesi'nden imar bilgilendirme toplantısı!

Avanos Belediyesi “Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı”çalışmaları hakkında bir toplantı düzenleyerek hakkı bilgilendirdi.

Avanos TOKİ Evleri'nde çalışmalar hızlanacak!

Avanos TOKİ Evleri'nide yer alan 33 binadan 12’si şimdiden yükseldi, çalışmaların bayramdan sonra hızlanması planlanıyor.

Başakşehir Life Park Evleri 2 özel sosyal tesis alanı imar planı askıda!

Başakşehir'de Life Park Evleri 2'nin arkasında kalan 799 ada, 2 parsele ilişkin Özel Sosyal Tesis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Zekeriyaköy Köyiçi Evleri'nin imar planı komisyon gündeminde!

İstanbul Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'de yer alan Köyiçi Evleri'nin koruma amaçlı imar planı değişikliği, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu gündeminde...

avanos evleri imar planı Haberi

avanos evleri imar planı

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Özgür Almaç, Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı çalışmalarını yürüten firmanın Şehir ve Bölge Plancısı Menşure Işık katıldı.


Avanos Belediye Başkanı İnce, burada yaptığı açıklamada, Osmanlı, Rum mimarisinin önemli örneklerini taşıyan fakat yıllar önce terk edildikleri için yıkılmaya yüz tutan eski Avanos evlerini turizm kazandırmak için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi.


Koruma amaçlı imar revizyon planı projesinin ihalesinin ve iş tesliminin ilgili firmaya yapıldığını belirten İnce, şunları kaydetti: 


"Avanos'ta 40 yıl önce neredeyse hepsi ayakta olan tarihi mirasımızı oluşturan yapılar, içinden insanın çıkması ile birlikte adeta nefessiz kalarak bir bir harabeye dönmeye başlamıştır. Koruma amaçlı imar revizyon planı çalışması ile bu bölgede yer...