25 / 04 / 2024

avcıdere barajı amulaştırılacakmı

avcıdere barajı amulaştırılacakmı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade etti.

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, baraj suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin bağlantı yolları kapsamında inşa edilen viyadük inşaatı sebebiyle kamulaştırılan alandaki vatandaşlar, geçici prefabrik konutlara taşınıyor.

Narlıdere'deki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Ambarlı Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü!

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü. Belediyenin döküme engel olmak yerine hafriyat dökülen alanın düzenlemesini yapması ise skandal olarak yorumlandı.

2000 yılında Zülfaris Sinagogu müzeye dönüştürülüyormuş!

2000 yılında Karaköy Perçemli Sokak'taki 18. yüzyıldan kalma Zülfaris Sinagogu, 500. Yıl Musevi Vakfı tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülecekmiş. Restorasyonla birlikte Osmanlı-Musevi etkileşimi ortaya çıkarılacakmış.

1982 yılında Boğaziçi'nde 36 özel koru kamulaştırılacakmış!

1982 yılında Boğaziçi'ndeki 36 özel koru, Kenan Evren'in isteği üzerine kamulaştırılacakmış ve halkın hizmetine açılacakmış. Koruların toplam yüzölçümü ise 1 milyar 874 milyon 370 bin metrekareyi buluyormuş.

1981 yılında Sultanahmet ile sahil arası kamulaştırılacakmış!

1981 yılında İstanbul'da Sultanahmet Cami ile sahil surları arasındaki alan, Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılacakmış. Kamulaştırılarak turizme açılan saha da İstanbul'un en büyük turistik alışveriş merkezi kurulacakmış.

1980 yılında Boğaz'da iki yalı kamulaştırılmış!

1980 yılında Çengelköy'deki Bostancıbaşı Abdullah Ağa Yalısı ve Beylerbeyi'ndeki Debreli İsmail Hakkı Paşa Yalısı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı tarafından kamulaştırılmış. Her iki yalı restore edildikten sonra pansiyon olarak kullanılacakmış.

1979 yılında İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış!

1979 yılında Kültür Bakanlığı ile İstanbul Belediyesi işbirliği yaparak İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış. Surların restore edilmesi de dahil tüm çalışmalara 600 milyon lira harcanacakmış.

Pabuçdere Barajı tamamen kurudu!

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan 16,31’e indi. Havadan yapılan çekimlerde Pabuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğu görülürken, yakınındaki Kazandere Barajı su havzasında inekler ve koyunlar otluyor.

avcıdere barajı amulaştırılacakmı Haberi

avcıdere barajı amulaştırılacakmı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmaların hızlandırıldığı kaydedildi.


Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade edilen açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı belirtildi.


Avcıdere ve İhsaniye barajlarının hizmete açılması ile 20 bin 240 dekar araziye su temin edileceği ve yıllık 25 milyon metreküp içme ve kullanma suyu faydası sağlanacağı bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçiler, aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" değerlendirmesinde...