18 / 04 / 2024

avcıdere ihsaniye barajı

avcıdere ihsaniye barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade etti.

İhsaniye Barajı yıl sonu tamamlanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli'de inşa edilen İhsaniye Barajı'nın bu yıl bitirilmesi hedefleniyor...

Karamürsel İhsaniye Barajı'nda sona yaklaşılıyor!

Kocaeli'de inşa edilen Karamürsel İhsaniye Barajı'nın yapımı devam ediyor. Sona yaklaşılan barajın yüksekliği 69 metre, uzunluğu 203 metre olacak.

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Narlıdere'ye 2017'de TOKİ ve restorasyon müjdesi!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, hükümetin 2017’de ilçeye baraj ve toplu konut yapacağını duyurdu. Bilgi, yıl içinde Yukarı Köy Mahallesi’ndeki tarihi evlerin de restore edilerek bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Bitlis'te baraj ve gölet inşa edildi!

Bakan Eroğlu: "Buraya 8 milyon metreküp içme suyu sağladık. Ayrıca 34 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bir baraj ve bir gölet inşa ettik. 24 dere ıslahı yaptık. 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir, bir bal ormanı tesis ettik" dedi.

Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu içme suyuna çevirecek Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin inşaatını bitirdi.

DSİ'den Elbistan Hasanali Barajı açıklaması!

DSİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Evrensel'in “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı haberle ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti.

Karamürsel İhsaniye Barajı'nda inşaat başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "2018 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediğimiz projeyle yılda 21,6 milyon lira gelir artışı sağlayacağız" dedi.

Avcılar Yeşilkent'teki dere tehlike saçıyor!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin makûs talihi değişmiyor. Yüzlerce binası, binlerce nüfusu olan fakat imarı olmayan mahallenin ortasından geçen dere tehlike saçıyor. Etrafında doğru dürüst korkuluk yok. Çocukların düşmesi an meselesi.

İhsaniye Barajı’nın temeli Cuma günü atılıyor!

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, geride kalan 11 yılda 1,2 milyar lira yatırım yaptıklarını, İhsaniye barajının temelinin ise Cuma günü atılacağını söyledi.

İstanbul baraj doluluk oranı 9 Nisan 2015!

İstanbul'daki Ömerli Barajı yüzde 91,58, Pabuçdere 95,41, Sazlıdere 80,97, Büyükçekmece, Alibey, Terkos, Elmalı, Kazandere, Darlık ve Istrancalar yüzde 100 doluluğa sahip bulunuyor.

Kocaeli'ne iki baraj geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade etti.

avcıdere ihsaniye barajı Haberi

avcıdere ihsaniye barajı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmaların hızlandırıldığı kaydedildi.


Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade edilen açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı belirtildi.


Avcıdere ve İhsaniye barajlarının hizmete açılması ile 20 bin 240 dekar araziye su temin edileceği ve yıllık 25 milyon metreküp içme ve kullanma suyu faydası sağlanacağı bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçiler, aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" değerlendirmesinde...