26 / 04 / 2024

avcılar deprem

avcılar deprem

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Hayat Kurtarma Hareketi" adını verdiği kentsel yenilenme çalışmaları kapsamında ilçedeki müteahhitlerle toplantı yaparken, Ege Denizi Seferihisar açıklarında yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen depreme yakalandı.

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de hasar tespit çalışmaları sürüyor!

Esenyurt, Avcılar ve Silivri'de belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmaları sürüyor. Silivrispor-Manisaspor maçı, Silivri Stadı'nın deprem sonrası tedbir amaçlı kapatılması nedeniyle Çatalca Stadı'nda oynanacak...

Depremden sonra güçlenen ilçe: Avcılar!

vcılar'ın en büyük avantajı, ulaşımının kolay olan bir konumda bulunmasıdır. İlçedeki yapı stokunun 1999 Marmara depreminde büyük hasar görmesi bir süre ilçedeki gayrimenkul fiyatlarının dip yapmasına neden oldu.

Avcılar'da 1999 depreminde yıkılan binaların yerine yenisi yapıldı!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Tunca Bengin Sokaktaki insan adlı köşesindeki bugünkü yazısında Avcılar'da deprem sonrasında yeniden inşa edilen binalardan bahsetti. Bengin, "Bugünkü Avcılar’ı görünce şaşırmamak ve de mutlu olmamak elde değil" dedi...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Avcılar'daki kentsel dönüşümde 'çürük raporu' tartışması!

Deprem riskini azaltmak için başlatılan dönüşüm atağında Avcılar'da sorun çıktı. 6 bin TL'yi cebinden ödeyip çürük raporu alan bazı müteahhitlerin, deniz gören binalarda hak sahiplerini 3'te 2 çoğunlukla korkuttuğu belirtildi.

Küçükçekmece ve Avcılar'a dikkat!

Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Büyük deprem Tekirdağ’da olacak. Marmara Ereğlisi’nin beklediği depremin yıkım kuvveti de 9 olacaktır. İstanbul’un önünde olacak olan deprem Küçükçekmece ile Avcıların önünde olacak ve bu deprem 6,4 ile 6,7 arasında olacak" dedi.

İzmir'deki deprem sonrası Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi! 

İzmir'de dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem İstanbul'un bazı bölgelerinde de hissedildi. Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrasında Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi. 

Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 bina mercek altına alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 binanın deprem risk performanslarının belirlenmesi için ihale gerçekleştiriyor. 

Avcılar depreme hazır mı? 1800 bina yıkılmayı bekliyor!

İstanbul’da deprem denince akla gelen ilk ilçelerden biri olan Avcılar'da imar değişikliği planı gündeme geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bölge halkını ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Avcılar ve Büyükçekmece için plan talebi!

Mega kent İstanbul’un deprem açısından en riskli 2 ilçesinin belediye başkanları çarpıcı açıklamalar yaptı. Avcılar’da binlerce binanın yenileme beklediğini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Paraya pula bakmaksızın seferberlikle hareket etmeli...” diye konuştu.

Deprem sadece Avcılar’ın değil İstanbul’un meselesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İstanbul depremi ile ilgili olarak, “Avcılar depreme hazır diyemeyiz, hazırlanmaya çalışıyor diyebiliriz. Hazırlanmak için düğmeye bastık. Yürüyerek değil koşarak yol alıyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok” dedi...

Avcılar’da 24 yıllık bina mühürlendi!

Avcılar’da bir binada oturanlar, 26 Eylül’de yaşanan deprem sonrası belediyeye başvurup apartmanlarının incelenmesi talebinde bulundu.  Yapılan teknik analizde,  yapının sarsıntı olmadan bile çökebileceği ortaya çıkınca bina mühürlendi…

Avcılar'da müftülüğe ait lojman mühürlendi!

İstanbul’da 26 Eylül'de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Avcılar'da yapılan kontroller sonucu riskli bulunan müftülüğe ait 8 daireli lojman ile 45 yıllık 3 daireli bina mühürlendi...

Avcılar'da 10 bin bina yenilenecek! 

İstanbul’daki 5.8’lik depremin ardından birçok ildeki binada hasar oluştu. Avcılar da deprem hasarın çok olduğu illerden biri oldu. Deprem sonrası Avcılar’da, belediye tarafından yapılan incelemelerden sonra 10 bin binanın yenileneceği duyuruldu…

avcılar deprem Haberi

avcılar deprem

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Hayat Kurtarma Hareketi" adını verdiği kentsel yenilenme çalışmaları kapsamında ilçedeki müteahhitlerle toplantı yaparken, Ege Denizi Seferihisar açıklarında yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen depreme yakalandı.

Avcılar Belediyesinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında dijital ortamda düzenlenen Müteahhitlerle Kentsel Dönüşüm Toplantısı, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da da hissedilmesi sebebiyle yarıda kesildiği belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplantıya katılanların deprem sırasında yaşadıkları görüntü yayınlandı. 

Görüntüde, deprem esnasında katılımcıları sakin olmaya davet eden Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, "Toplantıya daha sonra devam edelim. Benim kentte ne var ne yok bakmam lazım. Siz dilerseniz toplantıya devam edebilirsiniz fakat benim Avcılar'da depremin bir etkisi olup olmadığını incelemem lazım" diye konuşuyor. 

Kentsel dönüşüm acil...