28 / 03 / 2024

avcılar marmara caddesi meydan

avcılar marmara caddesi meydan

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 2003 yılında araç trafiğine kapattıkları Marmara Caddesi’ndeki otopark alanını sanat meydanına dönüştüreceklerini söyledi. Alanda; ışıklı dekoratif ağaç ve heykeller, açık hava sinema sistemi yer alacak...

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Küçükçekmece ve Avcılar'a dikkat!

Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Büyük deprem Tekirdağ’da olacak. Marmara Ereğlisi’nin beklediği depremin yıkım kuvveti de 9 olacaktır. İstanbul’un önünde olacak olan deprem Küçükçekmece ile Avcıların önünde olacak ve bu deprem 6,4 ile 6,7 arasında olacak" dedi.

Avcılar’da hasarlı evlerde yaşayanların isyanı: Ölüme terk ediyorlar!

1999 yılındaki Marmara depreminde İstanbul'da en fazla hasar alan ilçe olan Avcılar'da vatandaşlar korkuyla yaşıyor. İlçede çok sayıda binanın hasarlı olmasına rağmen bölge sakinleri binalarını yenileyememekten şikayetçi.

Avcılar Belediye binası yıkılıyor!

1999 Marmara depreminde hasar görünce güçlendirilen Avcılar Belediye binası için yıkım kararı alındı. 40 yıllık olduğu vurgulanan belediye binasının bugünden itibaren kademeli olarak tahliyesine başlandı.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Avcılar’da kentsel dönüşüm şart!  

Ege ve Marmara Bölgesi’nde artçı sarsıntıların devam edeceğini söyleyen Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, depremin özellikle Avcılar ve Beylikdüzü'nde hissedileceğini söyledi. Gündoğdu, ''Avcılar’da kentsel dönüşüm şart'' dedi.

Handan Toprak Benli: Avcılar'a 100 yıllık imar planı yaptık!

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tek kadın belediye başkanı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli sosyal demokrat belediyecilik adına önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı!

1999 yılındaki Marmara Depremi’nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar’da, 4 kat sınırlaması İBB Meclisi'nde alınan kararla kaldırıldı.

avcılar marmara caddesi meydan Haberi

avcılar marmara caddesi meydan

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Marmara Caddesi, Halide Edip Adıvar Parkı, Atatürk Parkı ve Barış Manço Kültür Merkezi’nin arkasında bulunan açık otopark alanını sanat meydanı haline getireceklerini açıkladı. Değirmenci, proje konusunda şu bilgileri verdi:


“Halide Edip Adıvar Parkı’nda; kafeterya-kış bahçesi yapılacak, çocuk oyun grupları yenilenecek, su perdesi - ağlayan duvar ve kuru havuz sistemleri ile dinlenme alanları oluşturulacak. Atatürk Parkı’nda bulunan heykel idare tarafından belirlenecek alana taşınacak, oturma birimleri yenilenecek, alan meydan şeklinde yeniden düzenlenecek.


Barış Manço Kültür Merkezi’nin arkasında bulunan açık otopark alanı ise sanat meydanı haline getirilecek. Alanda; süs havuzu-kuru havuz sistemi, ışıklı dekoratif ağaç ve heykeller, açık hava sinema sistemi, dinlenme alanları bulunacak.”


20 milyon kişi ziyaret etti

Barış Manço Kültür Merkezi Müdürü Taner Çetin, 14 yılda 50 bin kursiyer...