28 / 03 / 2024

Avcılar Tahtakale Mahallesinde kentsel dönüşüm uygulanacak mı

Avcılar Tahtakale Mahallesinde kentsel dönüşüm uygulanacak mı

Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak mı? Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde dönüşüm Ispartakule bölgesiyle sınırlı mı kalacak? Avcılar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Tahtakale Mahallesi yıkım planı var mı?

Avcılar Tahtakale'deki 1 milyon 670 bin metrekarelik rezerv yapı alanın imar uygulaması onaylandı!

İstanbul İli Avcılar İlçesi Firuzköy Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Avcılar İlçesi,Firüzköy(Tahtakale) Mah,Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Rev. Uygulama İmar Planına Yapılan İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi’nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin imar sorunu çözüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nin imar probleminin çözüme kavuştuğunu duyurdu.

Avcılar Firuzköy Mahallesi imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunları mecliste!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki imar sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Ümit Beyaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Avcılar Firuzköy 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firuzköy (Tahtakale) Mahallesi 649 Ada 1 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Avcılar Tahtakale'ye dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümü Avcılar Tahtakale’de başlatacağız. İlk etapta başlatacağımız 50 bin konutluk aynı anda kentsel dönüşüm projesi içerisinde Tahtakale projemiz de olacak. Tahtakale’mize ilişkin rezerv alanda konut üreteceğiz" dedi.

Avcılar Tahtakale imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Tahtakale Mahallesi, 664 Ada 1 Parsel (eski 520 ada 3 parsel)’in Bir Kısmına Ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Turan Hançerli: Avcılar'ın geleceğini inşa edeceğiz!

Cumhuriyet Halk Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli, "Avcılar İstanbul'un en güzel kentlerinden biri. Yeşilköy, Tahtakale ve Firuzköy mahallelerinde imar yok buraların imar sorunları çözülecek'' diye konuştu.

Avcılar Belediyesi Tahtakale'de fuar ve sergi alanı yaptırıyor!

Avcılar Belediyesi, Tahtakale Mahallesi'nde İrtifak/İntifa hakkı: Fuar ve sergi alanı, işyerleri inşası ile Fuar ve sergi alanı vb. alanların işletilmesi işi için ihale düzenliyor...

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale kentsel dönüşüm projesi iptal!

TOKİ'nin Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi iptal edildi. Kanal İstanbul'un geçeceği bölgede şimdi ne olacağı bilinmiyor...

Avcılar Tahtakale'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

167 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna gelindi. Hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı Tahtakale'de 6 bin 125 konut dönüşecek.

Avcılar Tahtakale Mahallesinde kentsel dönüşüm uygulanacak mı Haberi

Avcılar Tahtakale Mahallesinde kentsel dönüşüm uygulanacak mı


İstanbul'un Avcılar İlçesi sınırları içindeki Tahtakale Mahallesi, kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı sınırları içinde kalan Ispartakule mevkii dışında kentsel dönüşüm çalışması var mı? Avcılar Belediyesi, "Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı?" sorusuna ne cevap veriyor? 


Tahtakale'nin bir kısmı rezerv yapı alanı içinde!


Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin bir kısmı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 Ekim 2013'te yayımlanan İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı Sınır Revizyonu bildirisinde açıklandığı üzere Rezerv Yapı Alanı dışına çıkartıldı. 


Bilindiği üzere Tahtakale ve Ispartakule toplu konut alanı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planları, 30 Eylül - 21 Mart 2013 tarihleri arasında ilanen askıya çıkarılmıştı...


Avcılar Tahtakale ve Ispartakule imar planları için tıklayın!


Tahtakale Mahallesi'nde...