28 / 03 / 2024

Avi Alkaş avm kiraları

Avi Alkaş avm kiraları

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’deki alışveriş merkezi (AVM) kiralarının euro cinsinden yapıldığını belirterek, “Son 20 yılda eğer AVM kiraları TL üzerinden hesaplansaydı, yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde bir artışa yol açardı” dedi.

AVM'lerin en önemli problemi elektrik maliyetleri!

Alkaş ve Han Spaces CEO'su Avi Alkaş, alışveriş merkezlerinde en önemli konulardan birinin elektrik faturası olduğunu açıkladı. 

Gayrimenkul sektörü 2022'yi nasıl geçirecek?

Alkaş Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Avi Alkaş 'Han'lardan hanelere geçiş süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alkaş, "65 yaşını aşmış insanlara şehirlerin çeperlerinde özel köyler kuracağız. İzmir yakınında, Kocaeli sınırında ve Silivri'de çalışmalar başlıyor" diye konuştu. 

Digital Network Alkaş DNA ile gayrimenkul sektörü yeni bir soluk kazanacak!

Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıracak olan DNA platformunu anlattı. İşte platforma ilişkin bilgiler...

Plaza ve AVM'lerde Kovid-19 dönüşümü!

Evden çalışmanın kalıcı hale gelmesiyle birer birer terk edilen plazalar köklü bir dönüşümün arifesinde. Plazaların yerlerini hanların alacağını belirten Avi Alkaş, “Plazaların üst katları çalışan yurdu olacak” dedi.

Gayrimenkul sektöründeki büyük dönüşüm! Neler değişti?

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Özellikle Ege kıyılarımızdan başlayarak Türkiye'de bu konuda değişik bir talep doğduğunu gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yıl kıyı bölgelerindeki gayrimenkul ve bitmiş konutlarda fiyat artışları yaşandı" dedi.

Ofislerin yarısı han tipine dönecek!

Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, pandemiyle birlikte dönüşümün hızlanacağını ve mevcut ofislerin en az yarısının han tipine döneceğini söyledi.

AVM'ler eski hanlara dönüyor!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, "Ofisler, bulundukları binaların alt katlarına inecek. Üst katlar lojmana dönüşecek. Evler de şehir dışına taşınacak" dedi, gayrimenkulde “Han” tipi paylaşımlı binaların, ofislerin yaygınlaşacağını söyledi.

İşte yeni ofis kültürü!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, "Evden çalışma uzaktan çalışmaya dönüşüyor. Artık paylaşımlı ofisler hayatımıza girecek. Yeni nesil iş hanı kuruyoruz. Göz göz odalar olacak" diye konuştu.

AVM'lerde davalık konu!

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı ve Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Kovid-19'un AVM'lere etkisine ilişkin açıklamalar yaptı.

RE360 Gayrimenkul Konferansı'nın basın toplantısı 19 Kasım'da!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde Digital Network Alkaş platformu aracılığıyla yapılacak RE360 Gayrimenkul Konferansı 19 Kasım saat 10:30'da gerçekleştirilecek...

Artık AVM yapılmaz 'uydu ofis'ler geliyor!

Avi Alkaş, "Türkiye’de bu koşullarda artık kolay kolay AVM yapılamaz" diyor. Alkaş, ofis şirketlerinin ‘Benim 5-7 bin metrekare alanım var. Bunun yarısını kullanacağım. Önümüzdeki 6-8 ay siz bunun kalan yarısını işletir misiniz’ şeklinde taleplerinin olduğunu söylüyor...

Avi Alkaş: Cirosu 3 misli artan kiracının kira vermemesi haksızlık!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılan AVM'lerdeki kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Alkaş, "Hak edene çalışana daha fazla destek olarak dengeyi bulacağız. Cirosu 3 misli artan bir kiracının kira vermemesi haksızlık" dedi...

Avi Alkaş: AVM'lerde kiracı ile mal sahibi beraberliği önemli!

Avi Alkaş, AVM kiralarının sürekli gündemde olduğunu belirtti ve "Kira ile mal sahibi ya anlaşacak ya anlaşacak" dedi...

Avi Alkaş avm kiraları Haberi

Avi Alkaş avm kiraları

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’deki alışveriş merkezi (AVM) kiralarının euro cinsinden yapıldığını belirterek, “Son 20 yılda eğer AVM kiraları TL üzerinden hesaplansaydı ve de her yıl enflasyon kadar artırılsaydı, dolar ve euro’yla yapılan kiralamaların çok üzerinde yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde bir artışa yol açardı” dedi.


Son dönemde kiralamaların büyük bir çoğunluğunun euro olması ve euro’da da dolardaki kadar bir artış yaşanmaması nedeniyle daha normal bir işleyişin olduğunu aktaran Alkaş, şunları söyledi:


“Ama sektörün bu konudaki iç dayanışması çok ilginç bence. Bu konuda bugüne kadar mal sahipleri kiracılarla yaptığı görüşmelerle, toplantılarla belli dengeleri hep yakaladı. Yine öyle olacağını...