20 / 04 / 2024

avm genel gider yönetmeliği

avm genel gider yönetmeliği

Yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi, perakende sektörünü karıştırdı. Genel giderleri çok artınca, markaları kaybetmek istemeyen AVM’ler maliyeti üstlenmek zorunda kaldı.

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

Yönetmelik değişti, Alışveriş Merkezleri tepki gösterdi!

AVM'ler ve yakın markalar arasında senelerdir süregelen genel-gider sorunu ile ilgili düzenleme yapıldı. Karar markalar tarafından memnuniyetle karşılanırken, AVM tarafında ise öfkeye yol açtı. İşte detaylar...

Kiralık ev krizine AVM önerisi: AVM'ler daireye dönüştürülsün!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konut krizine ilişkin 6 başlıktan meydana gelen bir çözüm önerisi açıkladı. Sarıgül, AVM'lerin daire yapılmasını tavsiye etti. 

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Perakendeciler alışveriş merkezlerini bakanlığa şikayet etti!

Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada perakendecilerin kiranın dışında alışveriş merkezlerine ödediği yıllık 4 milyar TL'yi aşan genel gider faturası içerisinde yaklaşık olarak 1.5 milyar TL'lik  bölümün ‘sisler’ içinde olduğunu iddia ederek, Ticaret Bakanlığı’n

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

AVM'lerde gider tartışması!

Kovid-19 pandemisi sürecinde kira konusunda sık sık karşı karşıya gelen AVM’ler ile markalar şimdi de senelik 4 milyar Türk Lirası'nı aşan genel gider faturalarına ilişkin olarak problemlerle karşı karşıya. 

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Elazığ’daki AVM projesinin akıbeti ne oldu?

Elazığ’da, kat yüksekliğinin fazla olması sebebiyle durdurulan AVM projesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP Elazığ İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu, projenin  İl Özel İdaresinin maddi zarara uğradığını dile getirdi. 

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

avm genel gider yönetmeliği Haberi

avm genel gider yönetmeliği

Yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi, perakende sektörünü karıştırdı. Büyük metrekareli mağazaların genel giderleri çok artınca, markaları kaybetmek istemeyen AVM’ler maliyeti üstlenmek zorunda kaldı. Bu durumun 2017’de 100 milyon dolarlık zarara neden olacağı ifade ediliyor. Küçük metrekareli perakendeciler ise genel giderlerin kiraya dahil edilmesini istiyor.


Perakendeciler ve AVM yatırımcıları arasında uzun yıllardır soruna yol açan genel gider konusuna ilişkin tartışmalar tekrar alevlendi. Yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi sektörde sıkıntı yarattı. Büyük metrekareli mağazaların genel gider maliyeti çok yükselince markaları kaybetmek istemeyen AVM sahip ve işletmecileri bu maliyeti üstlenmek zorunda kaldı.Bu durumun 2017 yılında AVM sektöründe 100 milyon dolarlık zarara neden olacağı ifade ediliyor.


METREKARE SİSTEMİ


Perakende sektöründe kaosa neden olan genel gider konusu, 2015 yılında yine gündeme gelmişti. Türkiye...