29 / 03 / 2024

avm kira

avm kira

AYD Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki kira durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Öncel, kiralarda ciroya endeksleme ve ilk aylarda öteleme olmadığı takdirde çok sayıda mağazanın kapatma kararı alacağını belirtti...

Necmi Bulut: TAMPF kira almama tavsiye kararını destekliyoruz!

KOTO Başkanı Necmi Bulut, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu’nun, ‘AVM’ler koronavirüs nedeniyle kapanan işletmelerden kira alınmayacak’ açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu…

AVM’lerde kira tartışması yeniden başladı!

Perakendede markalarla AVM yöneticileri arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi. Dolarla kira ödeyen markalar kurdaki artış nedeniyle AVM’lerden indirim istiyor. Yapılmadığı takdirde toplu çıkışlar olabilir.

AVM'lerde kota iyi ama kira yüksek!

BAŞBAKAN Davutoğlu’nun ‘AVM’lerin toplam satış alanının en az yüzde 5’i esnafa ayrılacak’ açıklamasına TESK Başkanı Palandöken, “Yer kontenjanı güzel ama esnaf yüksek kira bedellerini karşılayamayaz” dedi.

Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu!

Bendevi Palandöken, esnafın rekabet edebilmesi için alışveriş merkezlerinde (AVM) yüzde 5 yer kontenjanı ayrılmasını uygulanabilir bir rekabet politikası olarak görmediklerini söyledi.Esnaf, AVM'de kontenjanı değil kiraları yüksek buldu.

AVM’lerden kura ayar geldi!

AVM’lerden kura ayar geldi. PİYASALARDA fırtınaya neden olan ‘Rüşvet ve Yolsuzluk’ operasyonunun dalgaları 2014’ün ilk günlerinde de kendini hissettiriyor. Aziz Torun, 2013 bitmeden döviz kurunu sabitlediklerini söyledi...

7 alışveriş merkezi kirada kuru sabitledi!

Dolarla kira ödeyen perakendecilerin isyanı AVM'lere geri adım attırdı. 7 AVM kurları sabitlerken, şirket sahipleri "Zarar eden mağazayı kapatırız" diyor. Başçı, "Dolar/ TL kuru yıl sonunda 1.92 olacak" dedi...

AVM'lerde kiracıları geri kazanmak için indirime gidiliyor!

AVM'lerde kiraların yüksek olması nedeniyle kiracılar dükkanlarını kapatmıştı. Ancak şimdi kiracıların geri kazanılması için kiralarda indirim yapılması teklif ediliyor...

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

İş GYO Ege Perla AVM'den 2023'te 19,8 milyon Türk Lirası kira geliri elde etti!

İş GYO, Ege Perla AVM'den elde edilen kira geliri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte şirketten AVM kira geliri ile ilgili yapılan o açıklama...

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Kanyon AVM'nin yıllık kira değeri 2 senede 300 milyon TL'den fazla arttı!

İş GYO, Kanyon AVM'nin 2023 yıl sonu kira değerleme raporunu yayımladı. Peki Kanyon AVM'nin yıl sonu kira değeri ne kadar oldu? 

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Marmara Park AVM arsasının kira değeri belli oldu! İşte o rakam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 Ada, 102-103-110 parsellerde yer alan Marmara Park AVM arsasına ilişkin üst hakkı kira bedeli açıklandı. İşte o rakam...

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'den 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Doğuş GYO portföyündeki Gebze Center AVM'den 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri 46,9 milyon TL oldu.

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

AVM'lerde dövizle kira krizi!

Silk-Cashmere'in Kurucusu Ayşen Zamanpur, AVM'lerdeki kira tartışmasının iki tarafa da faydalı olmayacağına dikkat çekti. 

AVM'lerin kira gelirindeki yükseliş GYO yatırımcılarının beklentilerini artırdı!

Kira gelirleri hızla artıyor. Bu durum AVM’lerin gelirlerini de etkiliyor. AVM’lerin kira gelirindeki hızlı yükseliş GYO yatırımcısının beklentisinin de artmasına neden oluyor.

avm kira Haberi

avm kira

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye genelinde 436 Alışveriş merkezinden (AVM) 420'sinin açıldığını fakat mağazalarda açılma oranının yüzde 40'ta kaldığını belirtti. 

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; AVM'ler 11 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla tekrar hizmete başladı ancak AVM’lerin içindeki mağazaların çoğu henüz açılmadı. Sozcu.com.tr’ye konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerin tekrar açılmasıyla birlikte oluşan tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AVM’lerdeki mağazaların kira ödemelerine ilişkin konuşan Altaş, “Mart ve Nisan’da kira almadık, bu ay da almıyoruz. Haziran’dan itibaren ise her AVM ayrı ayrı düzenleme yapacak, bazı AVM’ler ciroya oranla kiralarda indirime gidecek” diye konuştu.

BMD Başkanı Sinan Öncel de, AVM’lerde açılan mağaza oranının yüzde 20’leri ancak bulduğunu, çok sınırlı sayıda mağazanın açıldığını, 200...