24 / 04 / 2024

avm kiraları ne kadar

avm kiraları ne kadar

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte birinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi.

AVM kiralarında TL devri başladı!

Merkez Bankası’nın, kur saldırısına karşı verdiği mücadeleye reel sektörden de destek geldi. Tekstilciler TL’ye dönerken, turizmciler ve AVM’lerde de kur sabitlendi. 

AVM kiralarında ‘bekle gör’ dönemi!

Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Kira bedellerinin faturaları her ayın başında kesiliyor. Mart ayı sonunda kurun durumuna bakıp ne yapacağımıza, karar vereceğiz'' dedi.

Yabancı AVM'ler kirada sabit, kura kayıtsız kaldı!

Kuru sabitleyen AVM'ler kervanına yabancı AVM'ler katılmadı. Yabancı oyuncuların ödemelerini döviz üzerinden yaptıklarını belirten AYD Başkanı Belgü, "Metrekare başına düşen ciroda önemli bir düşüş olduğunda avantajlı paketler sunuyoruz" dedi...

AVM’ler kiraları Kasım 2013 kuruna göre belirleme kararı aldı!

Tarihi yüksek seviyeye yükselen kur, perakendecileri harekete geçirdi. AVM’lere ‘kiraları indir’ çağrısı yapan perakendecilere kayıtsız kalmayan AVM’ler kiraları Kasım 2013 kuruna göre belirleme kararı aldı

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü, Hangi ilde kiralar ne kadar düştü? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar arttı? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar artış gösterdi? İşte hepsiemlak'ın merakla beklenen o analizi...

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne kadar oldu?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 2. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi şeklinde hesaplandı.

81 kentte konut fiyatları ve kiralar ne durumda?

Türkiye genelinde konut fiyatları ve kiralar hızla artışa geçti  Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde fiyatlar üç katına çıkmış durumda.

avm kiraları ne kadar Haberi

avm kiraları ne kadar

Bakan Albayrak'ın gayrimenkulde döviz ile kiralama ve satış dönemini sona erdireceklerini açıklamasının ardından sektör temsilcilerinden destek geldi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin üçte brinin günlük kurdan faturalandırma yaptığını kaydederek TL'ye dönüşün perakende sektörünü rahatlatacağını dile getirdi. 

Son bir aylık süreçte 43 bin TL'lik kira bedelinin 62 bin TL'ye çıktığını ifade eden Öncel, bazı perakendecilerin kirayı ödeyemez duruma geldiğine dikkat çekti. 

Kiranın yanısıra hammadde, ara mamul ve imalat maliyetlerini de perakende sektörünün hesap edemez noktaya geldiğini dile getiren Öncel, "Ürün yaptığımız üreticilerle şu anda çok ciddi maliyet belirleyememe sürecindeyiz. Dolar bir yatay seyre geçse veya biraz daha aşağıya inse bu sıkıntıyı daha az hissedeceğiz. Ama şu an sıkıntı devam ediyor" dedi.