27 / 04 / 2024

avm kiraları son durum

avm kiraları son durum

2019'da toplam cirosunu artıran perakende sektörü, AVM kiralarının liraya dönmesiyle moral buldu. 2020 gündemlerinde yeni yasal düzenlemeler ve verimli büyüme var...

Yüksek kira sokak popülaritesini arttırdı!

Perakendecilerin sokak mağaza sayısı, AVM’lerde yer alan mağaza sayısından , daha fazla. AVM kiralarının yüksekliği sokağın popülaritesini artıran önemli bir neden.

AVM kiralarında yüksek kura karşı önlem!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, TL'deki değer kaybı nedeniyle kira bedellerinin yükseldiğini belirtti. Belgü, kur riskini hedge etmek üzere yeni bir yöntem üzerinde durduklarını ve bankalarla görüşme halinde olduklarını bildirdi.

AVM kiralarında orta yol bulunması lazım!

Cumhurbaşkanı’nın “AVM’de kiranın TL ile alınması için önlem alabiliriz” mesajını hatırlatan Orka Holding Başkanı Orakçıoğlu, yabancı AVM yatırımcılarının mesajı almadığını söyleyerek ekliyor: Gelişmekte olan ülkelere daha fazla kâr iştahıyla yatırım yapmış, şimdi ‘Benim aldığım riski sen öde’ diyor

Sinan Öncel: İşler yüzde 25 düştü, kiralarda uzlaşalım!

BMD Başkanı Öncel, perakendede dolar üzerinden imzalanan kira kontratlarının insanlara zarar verdiğini belirterek, “Eğer uzlaşma olmazsa, mağazalar kapanır, binlerce insan işsiz kalır” dedi...

AVM'lere ciro bazlı kira önerisi!

Markalar ve alışveriş merkezleri arasındaki kira kavgası derinleşiyor. Avva’nın Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, döviz nedeniyle fırlayan AVM kiralarının sadece markaların kapanması anlamına gelmeyeceğini, bunun AVM’lere de olumsuz yansıyacağını söyledi.

Dövizle kira ödeyenler dükkanlarını kapatıyor!

Dolardaki tarihi rekor gözleri alışveriş merkezlerine çevirdi. Dövizle kira ödeyenler kiralamalarda denge bulunmazsa dükkanların kapanacağını belirtiyor.

AVM’lerde kira tartışması yeniden başladı!

Perakendede markalarla AVM yöneticileri arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi. Dolarla kira ödeyen markalar kurdaki artış nedeniyle AVM’lerden indirim istiyor. Yapılmadığı takdirde toplu çıkışlar olabilir.

Mehmet Tezçakın: Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan daha pahalı!

Tarihi Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, AVM'lerin kira bedellerinden dert yandı. Tezçakın, "Kimi AVM'lerde kiralar Londra'dan ve Newyork'tan dahi pahalı." dedi.

Avi Alkaş: AVM’leri euro kurtardı!

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Türkiye’deki alışveriş merkezi (AVM) kiralarının euro cinsinden yapıldığını belirterek, “Son 20 yılda eğer AVM kiraları TL üzerinden hesaplansaydı, yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde bir artışa yol açardı” dedi.

AVM’ler dolar kurunu 2 TL’den sabitledi!

Dolar kurunun 2.30 TL’yi test etmesiyle birlikte AVM kiralarında yeniden ‘kur sabitlemesi’ gündeme geldi. Özellikle yeni hizmete açılan bazı AVM’ler dolar kurunu 2 TL’den sabitledi...

Doların yükselişi AVM'lerde dövizle kira ödeyen mağazaları tedirgin etmeye başladı!

AYD Başkanı Hulusi Belgü: Kiraları dövize endeksli perakendeciler son olaylardan sonra kâr marjlarında ciddi sorunlar yaşıyor. Umarız kurlardaki bu yükseliş durur ve daha iyi bir 2014 yaşarız hep beraber" dedi

AVM'lerde kuru sabitleme veya kira indirimi masada!

Dövizdeki yükselişin ardından AVM'lerde mağazası bulunan perakendeciler kira sorunu yaşıyor. Firmalar AVM'lerden kuru sabitlemesini ya da kira indirimine gidilmesini istiyor. Orta yol bulmak için görüşmeler sürüyor

AVM’ler kiraları Kasım 2013 kuruna göre belirleme kararı aldı!

Tarihi yüksek seviyeye yükselen kur, perakendecileri harekete geçirdi. AVM’lere ‘kiraları indir’ çağrısı yapan perakendecilere kayıtsız kalmayan AVM’ler kiraları Kasım 2013 kuruna göre belirleme kararı aldı

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Konut kiraları son 5 yılda 10’a katladı! İşte konut kiralarının en yüksek olduğu il ve ilçeler...

Türkiye genelinde kiralık konut fiyat endeksi, ağustosta temmuza kıyasla yüzde 10,04 artarken 2022’nin aynı dönemine göre ise yüzde 137,24 artış gösterdi. 2018’ten bugüne kadarki 5 senede ise kiralar ortalama yüzde 891,67 oranında yükseldi.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Ankara'da kiralar yüzde 250 arttı! Ortalama kira 10 bin 199 TL oldu!

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksatarafından hazırlanan rapora göre, Ankara’da konut kiraları son bir yılda yüzde 250 artış gösterdi.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Fiyatını duyan internete koştu! PTT AVM'den Samsung A7 tabletlere yılın son kampanyası... 28 Aralık fiyat listesi

2023'e girmeden tabletini yenilemek isteyen kullanıcılar için PTT AVM'den yılın son kampanyası. 31 Aralık'a kadar sürecek kampanyayı kaçırmayın.  Samsung Galaxy Tab A7 Tablet fiyatı ne kadar?

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

Kira fiyatları için korkutan açıklama geldi! Bu ilçelerde kiralar daha da artacak

Türkiye bütününde konut kiraları son bir senede ortalama yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Sektörde uzman kişilere göre ise bu oran önümüzdeki zamanlarda daha da artacak. İşte detaylar…

Kiralar son 1 yılda yüzde 156 arttı! Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? 

Endeksacom'un Gayrimenkul Değerleme raporu yayımlandı. Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Haziran ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 182 olarak gerçekleşti.

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul'da Türklere kiralık ev verilmiyor mu? Kiralık evlerde fazla para veren kazanıyor!

İstanbul’da konut kiraları son dönemde fahiş oranlarda arttı. Esenyurt ilçesinde verilen bir konut ilanındaki “Türk müşteri uygun değil” ibaresi, yabancıya kiralık ev konusunu yeniden alevlendirdi. Peki Suriye, Afgan ve İranlıların yoğun olarak yaşadığı Başakşehir bölgesinde son durum ne?

avm kiraları son durum Haberi

avm kiraları son durum

Perakende sektörü sessiz bir değişim ve dönüşüm içinde. Gündeminde de çok şey var. Ancak 2019’un ikinci yarısında açıklanan Perakende ve Hal Yasası, kira kontratları, KDV oranlarının düşürülmesi bir yana koyulursa, asıl hikaye e-ticaretin getirdiği değişim ile müşterilerin talep ve alışkanlıklarındaki değişikler... Örneğin müşteriler aylık alışveriş yapmak yerine ihtiyaçlarını anlık olarak hemen karşılamak istiyor. Marketlerden de bu hızlı servisi sağlayacak düzenlemeler yapmalarını bekliyorlar. Diğer taraftan marketlerde kendi yörelerine ait ürünleri daha fazla görmek istiyorlar. Sadece moda alanında değil, market alışverişlerinde de insanlar daha fazla çeşit talep ediyor. Zaten sektör temsilcilerinin anlattıkları da bu değişimi ortaya koyuyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, müşterilerin artık marketlerde daha az zaman geçirip işlerini çabuk halletmek istediğini söylüyor. BMD Başkanı Sinan...