26 / 04 / 2024

avm kiraya geçiş

avm kiraya geçiş

EVA Gayrimenkul Değerleme Müdürü Erdem Akyol, “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 12.09.2018 tarihli ve 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı”nın AVM yatırımcıları ve AVM kiracıları üzerindeki etkisini değerlendirildi.

Dövizden TL'ye geçiş kararı sektöre can simidi oldu!

Dövizden TL’ye geçiş kararının perakende sektörü için ‘can simidi’ olduğunu belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’ler mağazaların erken çıkışı için uyguladığı yüksek cezaları da kaldırsın” diye açıklama yaptı. 

AVM’lerde dolardan TL'ye geçiş kademeli olmalı!

Perakende sektörü temsilcileri dolar kararıyla tarihi bir dönüşüm yaşanacağını vurgularken, kontratların geriye dönük değiştirilemeyeceğini ve kademeli bir geçiş planlanması gerektiğini söylüyorlar. 

Dilova Belediyesi Körfez Geçiş Köprüsü'ne AVM yapacak!

Körfez Geçiş Köprüsü'nün Diliskelesi kısmına Pendik'te bulunan Via Port Outlet Shopping'in yetkililerinin AVM yapacağı ileri sürüldü. AVM'nin inşaatına kısa bir süre başlanacağı öğrenildi.

Körfez Geçiş Köprüsü'ne AVM inşa edilecek!

Dilovası Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Dilovası Belediyesi Başkanı Ali Toltar, Diliskelesi'nde Körfez Geçiş Köprüsü’nün bulunduğu yere AVM yapılacağını ve köprü açılmadan önce AVM’nin hizmete gireceğini söyledi.

Soğuk havalar AVM'lerin ziyaretçi sayısını artırdı!

Kasım ayının yağışlı ve soğuk geçmesi Türkiye’deki alışveriş merkezlerinin (AVM) cirosunu arttırdı. Geçtiğimiz haftasonu AVM’lerin ziyaretçi sayısı yüzde 25 artarken, girişlerde uzun kuyruklar oluştuğu gözlendi.

Taurus AVM'nin ziyaretçi sayısı arttı!

AVM Partners tarafından yönetilen ve geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapılarını açan Taurus AVM'nin ziyaretçi sayışı başkentin nüfusunu aştı. Taurus, bir yılda 6 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı.

Körfez Geçiş Köprüsü yükseliyor!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. 252 metre yükseklikte olması planlanan köprü ayakları 161 metreye ulaştı.

Lütfi Elvan: Haziranda Körfez Geçiş Köprüsü'nde yürürüz!

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatı sürüyor. Elvan, 2015 Haziran’da köprüden yürüyerek, 2015 Aralık ayında ise araçlarla geçiş sağlanacağını söyledi.

Haziran 2015'te İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün siluetini göreceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "(İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü) Haziran 2015'te köprünün siluetini göreceğiz ve yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Aralık 2015 tarihinde artık araçlar geçmeye başlayacak"

Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için kazılar başlıyor!

Marmaray Projesi ile birlikte yapılan kazılarda insanlık tarihine ışık tutan bulguların ardından, Boğaz’ın altından otomobillerin geçişini sağlayacak Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için de kazılar başlıyor.

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi!

Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri için konferans düzenlendi. Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri sektörlerinin en önemli ihtisas fuarlarından R+T Stuttgart’ın basın konferansına 130 ülkeden gazeteci katıldı.

İstanbul Boğazı gemi geçişine kapatıldı!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul Boğazı saat 04.25'ten itibaren sis nedeniyle çift yönlü gemi geçişine kapatıldı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünün ilk çıkışı Semetler köyüne kaydırıldı!

Türkiye'nin en büyük otoyol projesi olarak inşa edilen Gebze- Orhangazi-İzmir otoyolunda İzmit Körfezi geçişini sağlayacak asma köprünün ilk çıkışı, zemin kayması yüzünden Kılıç köyünden Semetler köyüne kaydırıldı...

avm kiraya geçiş Haberi

avm kiraya geçiş

EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32
Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 12.09.2018 tarihli ve 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı”nın AVM
yatırımcıları ve AVM kiracıları üzerindeki etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

AVM kiracılarının uzun süredir konuşulan bir konu olduğunu söyleyen Akyol, genel giderlerinin sürekli döviz bazlı yükselmesiyle ciroların tatmin edici oranda artış göstermemesinin AVM kiracıları için kur artışında oldukça büyük bir sorun yarattığını kaydetti.

Akyol, “Bu noktada birçok AVM yatırımcısı ek protokoller ile döviz kurlarını sabitleyerek kiracılarını dönemsel olarak rahatlatmaktaydı. Ancak 2018 Ağustos ayına gelindiğinde döviz kuru dalgalanmaları sonucunda euro 7,85, dolar ise 6,89 ile zirveye ulaşmıştı. Bu dönemde dolar ve euro kurlarının tarihin en yüksek seviyelerine
çıkması sonucunda kur sabitleme yapılmayan AVM’lerde, kirasını ve/veya genel giderlerini...