25 / 04 / 2024

AVM mimarisi

AVM mimarisi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''AVM'lerin mimarisinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş merkezine bebek odaları tahsis etmelerini istedik." dedi.

Atakule AVM mağaza bilgisi 2018!

Atakule AVM mağaza bilgisi haberimizde yer alıyor. Çağdaş mimarisi ile fark yaratan Atakule yenilenmesinin ardından açıldı.

Mobilimo AVM İnegöl'e marka değeri kazandıracak!

İnegöl'de hayata geçirilen, mimarisi ve modern tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Mobilimo Mobilya AVM Satış Direktörü Murat Arpacı, İMDER ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

41 Burda AVM'de açılış için geri sayım başladı!

İzmit’in yeni cazibe merkezi olacak “41 Burada AVM”nin açılışı için artık geri sayıma geçildi. Kocaeli’nin en büyüğü olan yeni alışveriş merkezi şimdiden renkli ve farklı mimarisi ile büyük ilgi çekiyor.

Esas 17 Burda AVM bugün açılıyor!

Açık ve kapalı konseptli mimarisi, açık alanlardaki cafeleri, restaurantları ve özel alanlarıyla dikkat çeken Esas 17 Burda AVM'de 140 adet mağaza bulunuyor. Esas 17 Burda AVM kapılarını bugün açıyor...

17 Burda AVM 9 Nisan'da açılıyor!

17 Burda AVM açık ve kapalı konseptli mimarisi, açık alanlardaki cafeleri, restaurantları ve özel alanlarıyla dikkat çekiyor. 140 mağazanın yer aldığı Burda 17 AVM kapılarını 9 Nisan'da açıyor...

17 Burda AVM ne zaman açılacak?

Çanakkale’de eski Tekel kanyak fabrikasının yerine yapılan 17 Burda AVM açık ve kapalı konseptli mimarisi, açık alanlardaki cafeleri, restaurantları ve özel alanlarıyla markaların yeni istasyonu olmaya hazırlanıyor.

Point Bornova AVM, Yüksek Konut Mimarisi Dalında ödül aldı!

Türkiye'nin üstü tamamen açılır kapanır ilk alışveriş merkezi olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "Yüksek Konut Mimarisi Dalında" ödüle layık görüldü.

MaviBahçe AVM Eylül 2014’te kapılarını ziyaretçilerine açacak!

Opera Gayrimenkul İzmir ’in dokusunu yansıtan cumba mimarisini MaviBahçe AVM ’ye taşıyor. Mimarisi tasarlanırken İzmir’in cumbalı evlerinden esinlenen proje, Eylül 2014 ’te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Bingazi Tatweer Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi ödülü kazandı!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde dört farklı projesiyle altı ödül alan iki design group, bu kez Libya’da projelendirilen Bingazi Tatweer AVM ile Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde “Afrika’nın En İyi Alışveriş Merkezi Mimarisi” ödülü kazandı...

Taurus Ankara AVM üstün marka karması ile hizmet sunacak!

Ankara’da, mimarisi ve üstün teknoloji kullanımı ile konuklarını “yormayacak” şekilde tasarlanan Taurus AVM, mağaza ve üstün marka karmasının bir arada toplandığı nadir yaşam merkezlerinden olacak.

Zorlu Center AVM 14 Eylül'de açılacak!

Zorlu Center AVM ne zaman açılacak sorusu nihayet yanıt buldu, gerek mimarisi gerek konumuyla bir çok alışveriş merkezini geride bırakmayı hedefleyen Zorlu Center AVM 14 Eylül 'de açılıyor...

AVM ciroları Ekim'de yüzde 12 azaldı!

Fatoş Karahasan bugünkü köşesinde AVM cirolarındaki son duruma yer veriyor

AVM ciroları geçen yıla oranla yüzde 12,6 arttı!

AVM Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı

AVM mimarisi Haberi

AVM mimarisi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Bakan Tüfenkci'ye sorulan sorular ve alınan yanıtlar özetle şöyle:

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun tamamlayıcı düzenlemeleri olarak yönetmelikler hazırlanıyor bakanlığınız tarafından... Son olarak alışveriş merkezleri yönetmelik taslağını tamamladınız. Alışveriş merkezlerinin nitelikleri neler olacak bu yönetmelikle, ne tür yenilikler gelecek?

Alışveriş mekanlarını düzenlemek istedik yeni kurallar düzenler getirelim istedik. Bu mekanların aynı zamanda sosyal aktivitelerin de yaşandığı mekanlar olmasını istedik.

Alışveriş merkezlerinde kurulması zorunlu sosyal ve kültürel etkinlik alanları neler olacak?

Kitap tanıtımları gerçekleştirilsin ibadet imkanları karşılansın gibi düzenlemeler yaptık. AVM'ler belli bir alanı sosyal aktivitelere ayıracak.

Mimarisi de önemli. Mimari konusunda bir husus var mı?

Mimarinin içerisinde zorunlu olarak bırakılacak alanları tespit ettik. Örneğin 5 bin metrekarenin üzerinde belli bir büyüklükteki alışveriş...