29 / 03 / 2024

Avm sayısı artacakmı

Avm sayısı artacakmı

Perakende yasasının etkisinin henüz hissedilmediğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, "Yönetmelikler hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" dedi.

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Nata Holding Vega AVM sayısını 12'ye yükseltecek!

AVM inşaatlarıyla adından söz ettiren Nata Holding Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Ülke genelinde mevcut 8 AVM'si olan Nata Holding bu sayıyı 12'ye çıkarmayı hedefliyor. 

2023’e kadar AVM sayısı 475’e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak" dedi.

Knitss mağaza sayısını artıracak!

Geçtiğimiz ay Ankara Armada AVM'de mağaza açan Knitss mağaza sayısını artırmayı hedefliyor...

Kepenk kapatan esnaf sayısında büyük artış: AVM ve markalar poker oynuyor!

Koronavirüs salgını sonrası müşteri sayısında ve satışlarda tarihi dip seviyelerine düşen esnaf ve markalar kepenk kapatıyor...

AVM sayısı arttı, franchising sektörü büyüdü!

20 yıllık süreçte zincir işletme sayısı 3 bin 500'e ulaştı. Bu zincirlerin yurdun dört bir tarafına yayılan şube sayısı da 65 bini buldu. Peki yeni yıl franchising sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların cevapları...

2020'de AVM sayısı 445'e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Sektörün 2020 yılı sonu itibarıyla 445 AVM’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Sektörümüzün önümüzdeki dönemlerde hedefi perakende sektörü ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümeye odaklanmak olacaktır" diye konuştu.

Son 15 yılda AVM sayısı 5 katına çıktı!

Türkiye'de 2003 yılında toplan 67 AVM bulunurken, 2019 yılında bu sayı 5 katına çıktı. 

MediaMarkt mağaza sayısını 76'ya çıkardı!

MediaMarkt, aynı gün İstanbul’daki Hilltown ve Metropol AVM’de açtığı mağazalarla İstanbul’daki toplam mağaza sayısını 23’e, 27 şehirdeki mağaza sayısını ise 76’ya yükseltti.

Türkiye'de AVM sayısı 432'ye ulaştı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de AVM sayısının 432'ye ve bu AVM’lerin 13 milyon metrekarelik kiralanabilir alana ulaştığını ifade etti...

AVM sayısı 5 yılda yüzde 27,5 arttı!

“AVM sayısı her geçen yıl artıyor'' diyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının 323’ten yüzde 27,5 artış göstererek 412’ye çıktığını söyledi.

Türkiye'de AVM sayısı 450'ye ulaşacak!

Türkiye'de 412 AVM bulunuyor, iki yıl sonra bu sayının 450'ye ulaşması planlanıyor. Yaklaşık 130 milyar TL'lik ciroya ulaşan AVM pazarındaki rekabetin rotası da son dönemde değişmeye başladı.

Avm sayısı artacakmı Haberi

Avm sayısı artacakmı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yılın ocak ayında yürürlüğe giren "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun"un etkisinin esnaf ve sanatkarda daha hissedilmediğini belirtti.


Palandöken, "Perakende yasasının yönetmelikleri hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" değerlendirmesinde bulundu.


Palandöken, yazılı açıklamasında, AVM sayısının 2018 itibarıyla 421'e, toplam alanın da 12,8 milyon metrekareye ulaşmasının beklendiğini kaydetti. 


25 bin metrekarelik AVM'lerin artık küçük ölçekli olarak nitelendirileceğini ifade eden Palandöken, "Önümüzdeki süreçte otel, rezidans, hipermarket, kültür merkezi ve AVM birleşiminden oluşan devasa AVM'lerin art arda geldiğini göreceğiz. Perakende yasasının yönetmelikleri hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli" değerlendirmesinde bulundu.


Büyük şehirlerdeki AVM yoğunluğunun olumsuzluğuna değinen Palandöken, şunları kaydetti:


"Her sermayesi olanın rant için, kira için kolayca yapacağı iş gibi görüldüğünden mantar gibi...