16 / 04 / 2024

AVM yasaları

AVM yasaları

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Alışveriş merkezlerinden tutunda perakendecilikle ilgili genel ilkeleri düzenlemeye kadar bir dizi yönetmeliği de Bakanlar Kurulu'na sevk ettik, bir kısmını da sevk edeceğiz" dedi.

AVM'lere yeni düzenlemeler getirildi!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemlerde AVM'lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu'yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan bakanlık, AVM'lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM’lerde doktor ve ambulans bulundurulması zorunlu olacak!

Türkiye’de sayıları 350’ye yaklaşan alışveriş merkezlerine (AVM) yeni düzenlemeler geliyor. Her gün binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı AVM’lerde doktor ve ambulans bulundurulması zorunlu hale gelecek.

Haşmet Atahan: AVM'lerde 3 saatlik ücretsiz otopark yasal hak!

TÜKODER Genel Başkanı Haşmet Atahan: "AVM'lerde otopark hizmetinin sunulması ticari bir durum değil, tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal bir haktır'' dedi.

AVM'lerde aldatıcı indirimlere sabit ceza geliyor!

Perakende Yasa Tasarısı, değişikliğe uğrayacak. Kulislerde konuşulanlara göre, mart ayındaki seçimin ardından yeni haliyle gündeme gelecek olan tasarıda, indirim kampanyalarını doğru uygulamayan firmalara sert cezalar geliyor.

Arcadium AVM sosyal sorumluluk etkinliklerinde iddialı!

Arcadium AVM, sosyal sorumluluk Active Veteriner Sağlık Merkezi de 3 gün projelerine ev sahipliği yapıyor. Hayvan Kurtarma Derneği, Arcadium Avm'de yer alan stantlarda insanları yasalar ve hayvan hakları konusunda bilgilendirdi.

AVM Tüketici Algı Araştırması Raporu 14 Ocak'ta açıklanacak

AYD, AVM Sektörünün kurum gelişimine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor

Şeref Songör: Bazı AVM'lerin boşalması yapı marketleri için boşluk oluşturdu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, bazı AVM'lerin boşalmasının yapı marketleri için boşluk oluşturduğunu söyledi

Olimpa AVM'de 450 bin TL'ye! Son 25 dükkan!

Olimpa AVM'de satışı süren 25 adet dükkan kaldı

Viaport AVM ve Optimum Avrupa'da finalde!

Viaport AVM ve Optimum ICSC Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri'nde uzmanlaşmış kategoride finale kaldı

Pendorya AVM 17 Aralık'ta açılacak

Pendorya AVM Pendik'te kapılarını açmaya hazırlanıyor

AVM'lere yabancı ilgisi yeniden arttı

avm mfi partners Başkanı Aydın Yurdum, 'Krizde kaçan yabancı yatırımcı küçük avm'leri almak için yeniden geldi' dedi

Atapark Varlıbaş AVM görücüye çıktı!

VARYAP, Trabzon´a yeni bir yaşam merkezi kazandıracak olan Atapark Varlıbaş AVM projesini düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıttı

Levi's, Forum İstanbul ve Ankara Gordion AVM'de mağaza açtı

Levi's, Forum İstanbul ve Ankara Gordion AVM'de açılan iki büyük ve yeni konseptli mağaza ile Türkiye'deki satış noktalarının sayısını artırmaya devam ediyor

Tantitoni, Ankara'daki Cepa AVM'de açılacak!

Son yıllarda zücaciye sektöründe  markalaşmaya çalışan Türk firmaları AVM'lerde açılmaya başlandı

Pendorya AVM 17 Aralıkta Pendik'te açılıyor

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ilk yatırımı olan Pendorya AVM, ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor

AVM ciroları Ekim'de yüzde 12 azaldı!

Fatoş Karahasan bugünkü köşesinde AVM cirolarındaki son duruma yer veriyor

AVM ciroları geçen yıla oranla yüzde 12,6 arttı!

AVM Endeksi'nin Ekim ayı sonuçları açıklandı

AVM yasaları Haberi

AVM yasaları

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul etti.


Ticaretin önemli unsurlarından birisinin üretilen ürünün pazarlara hızlı bir şekilde arz edilmesi ve pazarlanabilmesi olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, perakendecilerin ticaretin bu boyutu ile önemli bir görev üstlendiğini söyledi. Bakanlık olarak perakendeciliğin düzenlenmesi için sektör ile birlikte yasa çıkardıklarını hatırlatan Tüfenkci, “Alışveriş merkezlerinden tutunda perakendecilikle ilgili genel ilkeleri düzenlemeye kadar bir dizi yönetmeliği de Bakanlar Kurulu'na sevk ettik, bir kısmını da sevk edeceğiz. Özellikle tüketici boyutuyla bakıldığında, genel anlamıyla perakendecilerin çok kazandığına dair bir imaj var. Ama o kadar kazanmadıklarını kendileri ifade ediyorlar. Bu algının neden böyle oluştuğunu esasında düşünmek gerekiyor. Bu noktada üreticiden tüketiciye ulaşan zincirin halkalarında yer alan unsurların açığa çıkması...