28 / 03 / 2024

avm yasasındaki değişiklik

avm yasasındaki değişiklik

Yıllardır tartışılan AVM yasası yeni dönemi bekliyor, En önemli değişiklik ise hazırlıkları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda devam eden ve yeni yasama yılında Meclis’e getirilmesi düşünülen taslakla AVM'lerin açılışına kurulların karar verecek olması.

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV'de değişiklik geliyor mu? Araba fiyatları düşecek mi? 

Otomobil alacak birçok kişi ÖTV'de bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç piyasasındaki son durum ile ilgili konuştu. İşte detaylar...

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Bedelli askerlikte şaşırtan değişiklik! Herkes bunu bekliyordu!

Bedelli askerlik hakkında yeni bir değişiklik meydana geldi. İşte bedelli askerlik hakkındaki detaylar!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Netanyahu: Yahudi yerleşim birimlerinin ilhak planında değişiklik yapılmayacak!

İsrail Başbakanı Netanyahu, uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere rağmen işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "ilhak" planında değişiklik yapılmayacağını belirtti...

İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda!

TBMM'de İmar Kanunu'nda da değişiklikler içeren Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklifin tümü üzerindeki görüşmelere başlandı...

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kullanımındaki Alanların İdaresine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde değişiklik bekleniyor!

Emlak sektörü Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik ile ilgili konuşan Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Eksik kalan ve düzenlenmesine ihtiyacı duyulan hususlarda değişiklik bekliyoruz” dedi.

avm yasasındaki değişiklik Haberi

avm yasasındaki değişiklik


Yıllardır tartışılan alışveriş merkezleri yasa taslağı tepeden tırnağa değiştiriliyor. Hazırlıkları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda devam eden ve yeni yasama yılında Meclis’e getirilmesi düşünülen taslakla, artık sadece alışveriş merkezleri değil perakende sektörü de düzenlenecek. Böylece bir bakkal veya berber dükkânı da taslağın kapsamına girecek. Alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınması uygulamasından ise vazgeçildi. Her ilde toplumun tüm kesimlerini kapsayan kurullar oluşturulacak. Bu kurullar trafikten nüfusa, diğer AVM’lerin durumuna göre yeni açılacak alışveriş merkezine izin verecek veya vermeyecek. Şu anda ise ruhsatları sadece belediye veriyor. 

Yetkililer AVM’lerin şehir içinde kalma nedenini, “Amaç büyük firmaların küçükleri istismar ettiği alanları ortadan kaldırmaktı. Ancak Türk Ticaret Kanunu, ‘geç ödemeler maddesi’ başta olmak üzere birçok düzenlemesiyle zaten bunu gerçekleştiriyor” diye açıklıyor. AVM’ler için karar verici nitelikte kurullar...